scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Terugblik Baldisserri op testdag en vooruitblik op Sebring

Gepubliceerd op 24 januari 2014 door Niels Hendrix

De Florida Winter Series beleefde afgelopen woensdag haar debuut met een testdag op de Homestead Speedway. Ook voor Max Verstappen waren dit de eerste meters in de door de Ferrari Driver Academy ondersteunde klasse. Na een ongelukkig begin in de ochtend wist Max twee maal de zevende tijd te noteren.

Luca Baldisserri, het hoofd van de Ferrari Driver Academy, blikt terug: "De eerste dag was voor iedereen spannend, van coureurs tot engineers en monteurs. We zijn ons allen bewust van de energie die we in deze opzet van 'trainen door te racen' hebben gestoken. Een innovatief idee en nieuwe methode. De eerste testdag was nuttig om bepaalde zaken te controleren en als voorbereiding op de komende races. Ongelukken, uitstapjes naast de baan en een gebrek aan concentratie van de jongsten horen erbij en tonen aan hoe belangrijk ervaring is. Nu staat Sebring op het programma en het eerste echte evenement van drie dagen."


Luca Baldisserri, hoofd van de Ferrari Driver Academy

Inmiddels aangekomen op de Sebring Raceway maakt Max zich op voor een vol programma. Vrijdag heeft hij na een wandeling over het circuit een rijdersbijeenkomst. Zaterdag begint het echte werk met vier vrije trainingen van een uur. Zondag staan twee kwalificaties op het programma en de eerste race. Tenslotte worden op maandag nog twee races verreden.

Het programma van de 1e ronde van de Florida Winter Series op Sebring Raceway (in Nederlandse tijden):

Zaterdag 25 januari
16.00-17.00 uur Vrije training 1
17.30-18.30 uur Vrije training 2
20.30-21.30 uur Vrije training 3
22.00-23.00 uur Vrije training 4

Zondag 26 januari
16.00-16.30 uur Kwalificatie voor race 1 en race 2
17.00-17.30 uur Kwalificatie voor race 3
21.45-22.15 uur Race 1

Maandag 27 januari
17.00-17.30 uur Race 2
21.45-22.15 uur Race 3

Klik hier voor een directe link naar de livetiming van de Florida Winter Series.

Vanzelfsprekend zullen we alle verrichtingen van Max op de voet blijven volgen en erover berichten op de Verstappen Info Page. Daarnaast kunnen we je aanraden om ook onze social media te blijven volgen via de volgende links: Twitter Verstappen.nl, Twitter Max Verstappen, Facebook, YouTube, Instagram Verstappen.nl en Instagram Max Verstappen.

Niels Hendrix