scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frijns als derde rijder bij Caterham aan de slag

Gepubliceerd op 21 januari 2014 door Niels Hendrix

Robin Frijns wordt de test- en reservecoureur van Caterham, zo liet de Formule 1 renstal vandaag weten. De Nederlander zal meerdere vrijdagsessies in actie komen voor het team. Vorig jaar was Frijns reservecoureur van Sauber, maar die samenwerking kwam tot een vroegtijdig einde

"Ik ben ontzettend blij dat Caterham en Renault mij de kans hebben gegeven om dit jaar in de F1 actief te zjin", aldus de 22-jarige rijder. "Het is tegenwoordig een zeldzaamheid dat een Formule 1-team zo veel vertrouwen toont in een jonge coureur zoals ik. Tijdens de onderhandelingen kreeg ik al het sterke gevoel dat het team echt in mij gelooft en dat waardeer ik enorm. Mede hierdoor was Caterham al een poosje mijn nummer één en ik ben dankbaar dat alles nu rond is."

Frijns vervolgt: "Er zijn veel goede redenen om te geloven dat Caterham in de komende jaren naar voren gaat komen en ieder lid van het team is volledig toegewijd. Toen ik de fabriek bezocht, zag ik ook hoe hard er werd gewerkt en dat gaf me een heel goed gevoel. Mijn doel is om het team te helpen en ervaring op te doen. Ik ben er zeker van dat we vele mooie jaren tegemoet gaan."


Frijns testte al eerder in de F1, maar moet zijn racedebuut in de koningsklasse nog maken

Caterham teambaas Cyril Abiteboul voegt toe: "Robin is onze reservecoureur tijdens alle weekenden waar Rossi GP2 rijdt. Ook gaat hij meerdere vrijdagtrainingen in actie komen, passen wij hem in in het team en gaan we hem leren wat er voor van hem verwacht wordt om op dit niveau aan het werk te zijn."
Abiteboul is vol lof over Frijns: "Hij heeft een enorme basissnelheid en de engineers waren erg onder de indruk van zijn sessies in de simulator. Om het simpel te houden: Robin heeft het talent om bij de top te komen."

Caterham bracht verder naar buiten dat het met Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson als coureursduo verder gaat. Daarmee keert de Japanner na een jaar afwezigheid weer terug in de F1. De 23-jarige Ericsson promoveert na vier jaar GP2 naar de F1 en is sinds Stefan Johansson weer de eerste Zweedse F1-coureur. Frijns en Alexander Rossi maken als reservecoureurs de rijdersbezetting van Caterham rond.