scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max ontvangt vier trofeeën tijdens CIK-FIA gala in Milaan

Gepubliceerd op 11 januari 2014 door Niels Hendrix

Zaterdagavond werd Max Verstappen door de Commission Internationale de Karting-FIA, kortweg de CIK-FIA, in het zonnetje gezet voor zijn uitzonderlijke prestaties in de Europese en wereldkampioenschappen karting. Als tweevoudig Europees kampioen - in zowel de handgeschakelde KZ als de automatische klasse KF - en daarnaast wereldkampioen in de KZ, wist Max in 2013 te flikken wat nog niemand in bijna 60 jaar aan karthistorie had gepresteerd. Een absoluut unicum!

Op het Spazio Antologico van de East End Studios werden tijdens een galadiner de trofeeën uitgereikt namens de internationale kartbond. En behalve voor de drie eerder genoemde titels stond er voor Max ook een prijs klaar voor zijn derde plaats in het wereldkampioenschap KF. Max nam tijdens het gala alle vier de bokalen dankbaar in ontvangst, daarbij gadegeslagen door alle prijswinnaars uit de CIK-FIA kampioenschappen,

het gros van de internationale kartwereld, belangrijke namen zoals CIK-FIA voorzitter sjeik Abdulla bin Isa Al Khalifa en vicevoorzitter Kees van de Grint en natuurlijk het Italiaanse CRG-fabrieksteam.

 

Max werd in Milaan geëerd voor zijn uitzonderlijke prestaties

 

Vier trofeeën uit de prestigieuze CIK-FIA kampioenschappen

Max laat vanuit Milaan weten: "Het is geweldig wat we afgelopen kartseizoen hebben gepresteerd, daar ben ik ontzettend trots op. Maar ik heb het niet alleen gedaan. Deze successen heb ik kunnen bereiken dankzij de inzet van veel enthousiaste, gedreven en professionele personen om me heen. Ik wil CRG-karts, GFR en TM-motoren en natuurlijk mijn vader dan ook hartelijk bedanken voor hun steun in de afgelopen jaren."

Internationale kartresultaten van Max Verstappen in het seizoen 2013:

* Kampioen CIK-FIA World Championship KZ
* Derde in CIK-FIA World Championship KF
* Kampioen CIK-FIA European Championship KZ
* Kampioen CIK-FIA European Championship KF
* Kampioen WSK Euro Series KZ1
* Kampioen WSK Master Series KZ2
* Winnaar  Winter Cup KF2

 

Max Verstappen: Tweevoudig Europees kampioen én wereldkampioen karting 2013!

De laatste kartbijeenkomst ter ere van 2013 is op 18 januari op de Adria Raceway, waar de WSK organisatie haar kampioenen eert. Ook dan staat er weer moois te wachten op Max, want het 16-jarige talent schreef zowel de WSK Euro Series KZ1 als de WSK Master Series KZ2 op zijn naam.

Niels Hendrix