scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Michael Schumacher in kritieke toestand na ski-ongeluk

Gepubliceerd op 30 december 2013 door Johan Peeters

Michael Schumacher is zondag tijdens het skiën in de Franse Alpen nabij Méribel, in het bijzijn van zijn zoon Mick, met het hoofd op een rots gevallen en liep daarbij zwaar hoofdletsel op. De 44-jarige zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen werd door een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Moûtiers gebracht.

Vanuit Moûtiers werd hij overgebracht naar Grenoble waar nader onderzoek volgde. Later op de dag kwam daar bij het ziekenhuis ook professor Gerard Saillant aan. Hij heeft Schumacher al eens geopereerd toen hij in 1999 een ongeluk kreeg in de Formule 1 op het circuit van Silverstone. Saillant is gespecialiseerd in hersenletsel.


Michael Schumacher eerder dit jaar in Genk

Inmiddels zijn diverse familieleden en vrienden van Schumacher in Grenoble aangekomen. Zijn vrouw Corinna en zijn beide kinderen zijn bij hem, evenals zijn lijfarts Johannes Peil. Later arriveerden ook Jean Todt en Ross Brawn bij het ziekenhuis. Brawn had als technisch manager een groot aandeel in de successen van Schumacher bij Benetton en Ferrari. Teambaas Todt haalde het duo in 1996 naar Ferrari.

Gernignon Christophe Lecomte, directeur van het skiresort in Méribel, liet in een eerste verklaring eerder op zondag weten dat de verwondingen waarschijnlijk meevallen. "Schumacher is met zijn hoofd op een rots gevallen, maar hij droeg een helm. De traumahelikopter was snel ter plaatse en Schumacher was bij bewustzijn toen hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Moûtiers."

In een persconferentie op maandagmorgen lieten artsen weten dat de Formule 1-legende nog minimaal 48 uur in coma wordt gehouden in een ziekenhuis in Grenoble.
Volgens de artsen zou Schumacher zijn val zonder helm niet hebben overleefd. Hoe het verder gaat met hem, is moeilijk te zeggen. Schumacher was na het ongeluk nog bij bewustzijn, maar kon toen al geen normale vragen meer beantwoorden. De artsen hopen door Schumacher in een kunstmatige coma te houden zijn kansen op herstel te vergroten. Zo kunnen ze de zwelling in zijn hersenen goed in de gaten houden. Ze bekijken per uur wat de toestand van de oud-coureur is.