"> Max sluit tweedaagse test met tevreden gevoel af - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max sluit tweedaagse test met tevreden gevoel af

Gepubliceerd op 28 november 2013 door Johan Peeters

Op de laatste dag van de tweedaagse test in Spanje op Motorland Aragon in Alcaniz heeft Max Verstappen, in aanloop naar zijn debuutseizoen in de autosport, vandaag weer waardevolle ervaring in een Formule Renault 2.0 auto op kunnen doen. Na een zeer koude nacht, waarin het vier graden vroor, ging het gedurende de morgen wat minder voorspoedig dan verwacht met de razendsnelle jongeling, die weer voor Tech 1 Racing in actie kwam.

De oorzaak werd pas tijdens de middagpauze duidelijk. Tijdens de lunch bleek dat de afstelling van de achterwielophanging vanaf de start in de morgen niet goed had gestaan. "De achterwielen staan normaal gesproken iets naar binnen, maar bij mij stonden ze de hele morgen recht", vertelt Max, "daardoor ging het in de morgen allemaal erg moeizaam. Het zat qua rondetijden allemaal wat dichter bij elkaar dan bij de vorige testdagen."


Max test voor de derde keer bij Tech 1 Racing

Na de lunch werkte Max met het team van Tech 1 Racing een programma af waarin, voornamelijk op gebruikte banden, verschillende set-ups voor de auto werden geprobeerd. Gedurende de middag ziet Max toch nog kans om zijn snelste tijd van gisteren te evenaren en er weer een 1:55.4 uit te persen.


Max van dichtbij in de nauwe cockpit

"We hebben vanmiddag de nadruk op de verschillende afstellingen gelegd en ons niet zozeer op een supersnelle tijd gefocust", vervolgt Max. “Ik heb zo'n 70 tot 80 rondjes kunnen rijden vandaag en kijk toch weer met een redelijk goed gevoel terug op deze tweedaagse test. Omdat ik dit circuit nog moest leren kennen, mag ik niet klagen over hoe het hier is verlopen", aldus Max die voor zichzelf de lat erg hoog legt.


Max krijgt hulp met het vastmaken van de gordels

Nadat Max op de Hungaroring en Alcarras al sneller was dan het bestaande ronderecord bleef hij daar op Motorland Aragon maar nipt boven. Slechts een tiende van een seconde bleef Max verwijderd van de snelste tijd die al stamt uit 2011. De snelle Limburger toont met zijn niet geringe prestatie aan, dat de door Formule 1 teams getoonde interesse niet uit de lucht komt vallen.

Johan Peeters