scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Raikkonen dreigt vroegtijdig uit te stappen bij Lotus

Gepubliceerd op 01 november 2013 door Niels Hendrix

Vrijdag voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Kimi Raikkonen te kennen gegeven dat hij overweegt om de laatste twee Formule 1 races in de Verenigde Staten en Brazilië niet te rijden, tenzij Lotus er in slaagt de salarisproblemen snel op te lossen.
Het scheelde niet veel of Raikkonen was überhaupt niet naar het Yas Marina circuit afgereisd. "Ik ben hier alleen maar gekomen in de hoop dat we overeenstemming kunnen bereiken over een aantal zaken", aldus de Lotus-coureur, die per 2014 in dienst is van Ferrari. "Hopelijk vinden we een oplossing en kunnen we het seizoen goed eindigen."


Mogelijk rijdt Raikkonen in Abu Dhabi zijn laatste race voor Lotus...

"Je moet ergens een lijn trekken", vervolgde de voormalig F1-wereldkampioen, die de heftige woordenwisseling met hoofd operationele zaken Alan Permane aan het einde van de Indiase Grand Prix niet als voornaamste probleem ziet. "Dat is iets wat niet hoort te gebeuren, maar helaas wel is gebeurd. Maar dit is niet het grootste probleem. Het gaat vooral over andere zaken. Het is echter wel iets wat er nog weer eens bijkomt. Het is niet leuk om te horen te krijgen dat je geen echte teamspeler bent en niet de belangen van het team op de eerste plek stelt, terwijl je ondertussen het hele seizoen nog geen stuiver betaald hebt gekregen."

Niels Hendrix