scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gemengde gevoelens bij Max na test in Barcelona

Gepubliceerd op 21 oktober 2013 door Johan Peeters

Vandaag stond er voor Max Verstappen een belangrijke test op het programma. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje kon Max zich voor het eerst meten met anderen, iets wat tijdens eerdere testen niet mogelijk was omdat dit privétesten betrof. Aan deze test in Barcelona nemen 34 rijders deel, waarvan een groot gedeelte al ervaring heeft in de Formule Renault 2.0 of een andere formule klasse.

Tijdens de ochtendsessie is het Max in de KTR-auto die opzien baart door direct snelle tijden te klokken. Gedurende de hele sessie is hij in de top van het tijdenlijst terug te vinden. De drie uur durende sessie wordt verschillende keren onderbroken door een code rood. Op het einde van de sessie schiet Max even van de baan en zorgt hiermee zelf voor een code rood.
"Ik had een overstuur momentje, waardoor ik van de baan schoot", vertelt Max. "Het gas bleef al een tijdje constant voor tien procent open staan. Met dit probleem ben ik naar binnen gegaan en dit kostte me de rest van de morgensessie."


Max maakt indruk in de morgensessie

De ochtendsessie wordt uiteindelijk afgesloten met de Zweed Gustav Malja (Kaufmann Racing) als snelste man en de Brit George Russell (AV Formula) op een tweede stek. Ondanks de problemen eindigt Max, na 45 ronden gereden te hebben, knap als derde met een tijd van 1:44.634s.


Max wacht op wat komen gaat

Doordat de problemen met zijn gaspedaal niet snel genoeg opgelost kunnen worden – de veer in het rempedaal moet worden vervangen - verliest Max kostbare tijd in de pits. De eerste anderhalf uur van de middagsessie gaan daardoor verloren. Als uiteindelijk ook Max naar buiten kan om zijn tijden aan te scherpen is de balans in de auto niet goed en heeft hij, in de paar ronden dat de banden goed genoeg zijn om een snelle tijd te zetten, last van verkeer en wordt daardoor opgehouden.

"De auto had last van onderstuur en ik kwam in mijn snelle ronden in verkeer terecht. Als het in de eerste ronden op nieuwe banden niet lukt om een snelle tijd te zetten, kun je het voor de rest wel vergeten", aldus een teleurgestelde Max, die na een goede ochtendsessie met gemengde gevoelens terugkijkt op deze testdag.

Zijn snelste tijd, gereden in zijn achttiende ronde, van 1:44.774s zet hem op dat moment op de zevende plek en is iets langzamer dan de tijd die Max 's morgens weet te realiseren. Bij het vallen van de vlag is uiteindelijk een twaalfde positie zijn deel. Max rijdt gedurende de middagsessie 28 ronden. De sessie wordt als snelste afgesloten door de Nederlander Steijn Schothorst die voor Manor MP Motorsport een tijd van 1:44.010 op de klokken weet te zetten.


Max in druk verkeer

Als we op het einde van de dag de tijden van beide sessies bij elkaar optellen, eindigt Max als achtste overall en als tweede rookie. Ondanks alles zeker geen slecht resultaat!

Uitslagen (maandag) van de collectieve Formule Renault 2.0 Eurocup test in Barcelona:
Uitslag van ochtend sessie (3 uur)
Uitslag van middag sessie (3 uur)
Totaaluitslag van test
Totaaluitslag van rookietest

Johan Peeters