scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Teambaas KTR roemt Max na Hockenheim test

Gepubliceerd op 11 oktober 2013 door Niels Hendrix

Kurt Mollekens weet als manager van het Formule Renault 2.0 team KTR waar hij over praat als het over autosport gaat. De Belgische teambaas kartte nog tegen Jos Verstappen en wist in 1996 de prestigieuze Masters of Formula 3 op Zandvoort te winnen. In 1997 en 1998 reed hij met zijn eigen KTR-team in het Formule 3000 kampioenschap, voordat hij een jaar later als teameigenaar verder ging.
"Het ging heel goed. We zijn blij met hetgeen we van Max gezien hebben", vertelt Mollekens na afloop van de tweedaagse test op Hockenheim. "De overstap van karting naar Formule Renault 2.0 is enorm, maar Max verteert dat perfect. Het is nog vroeg natuurlijk, er is nog veel te leren en vooruitgang te boeken. Maar het stadium waar hij nu al in staat met het minimum aan ervaring is indrukwekkend. Er was progressie en er komt nog meer progressie aan, ongetwijfeld. Ondanks het gebrek aan ervaring is Max al heel ver."


Max testte op woensdag en donderdag met KTR op Hockenheim in Duitsland

Over de Formule Renault 2.0 als opstapklasse in de autosport, heeft Mollekens een duidelijke mening: "Dit is iets dat hij kan doen, wil doen en moet doen. Met zijn karting palmares van dit seizoen is de Formule Renault 2.0 de logische volgende stap. Hij kan ook voor makkelijker kiezen, want er zijn veel categorieën waar het makkelijker zou zijn om te winnen. De Formule Renault 2.0 is bij verre de moeilijkste categorie. Maar laat hem hier maar beginnen, laat hem hier maar aan werken."
"Het Formule Renault Eurocup 2.0 kampioenschap is de moeilijkste route in de meest competitieve formule klasse. Maar dat is volgens mij de juiste weg als je Europees en wereldkampioen bent in alles wat karting te bieden heeft. Dan is dit de logische volgende stap en Max kan dat aan. Hij moet nu veel gaan testen en veel gaan rijden. Dan denk ik dat Max een grote verrassing zal zijn in zijn eerste autosportjaar."


Ook naast de auto en voor de camera is Max een natuurtalent

Vooruitkijkend ziet Mollekens een grote toekomst weggelegd voor Verstappen junior: "Max heeft het potentieel om het helemaal te gaan maken. Op zijn eigen verdienste, zeg ik daarbij. Want vandaag de dag in de Formule 1 geraken is iets om nog nauwelijks trots op te zijn, want voor 7 of 8 miljoen euro koop je een zitje. Max is iemand die dat kan halen op talent en dat moet ook de bedoeling zijn. Het kan. Het potentieel is duidelijk daar. Dat zien we in karting en nu in het vroege stadium van zijn autosport carrière. Tegenwoordig kun je binnen vijf jaar van karting naar Formule 1. Dat is zeker zijn potentieel en dat moet ook zijn doel zijn."

Niels Hendrix