scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Fotoalbum CIK-FIA World Championship KZ in Frankrijk

Gepubliceerd op 22 september 2013 door Niels Hendrix

Het succesverhaal van Max Verstappen kent dit jaar alleen maar hoogtepunten. Het absolute summum werd zondag bereikt toen de 15-jarige CRG-fabriekscoureur tot wereldkampioen karting werd gekroond, toen hij de finale van het CIK-FIA World Championship KZ in het Franse Varennes sur Allier met overmacht won. Bij Verstappen.nl wisten we het al. Nu is het ook officieel: Max is de beste karter ter wereld!

Het jaar van Max begon met het winnen van de Winter Cup KF2. Vervolgens schreef de snelle Limburger de WSK Euro Series KZ1 en de WSK Master Series KZ2 op zijn naam. Nieuwe hoogtepunten waren de Europese titels in zowel de automatisch geschakelde KF-klasse als de handgeschakelde KZ, want Max won beide prestigieuze CIK-FIA European Championship titels. Tot slot kwam daar dit weekend dan het wereldkampioenschap KZ bij.

Max won dus alle kampioenschappen waaraan hij in 2013 deelnam. Kan het nog beter? Ja, want in november is in Bahrein de tweede ronde van het CIK-FIA World Championship KF, waarin Max de leiding heeft. Een zoveelste kers op de taart, want aan de kwaliteiten van Max kan niemand meer twijfelen na een dergelijk oppermachtig seizoen.


Max is beter op een kart dan Jos ooit was

Zoals gebruikelijk hebben we alle foto's van het weekend weer samengevat in een album, want een wereldkampioenschap verdient het om in beeld van te nagenieten.
Klik hier om de foto's van Max bij het CIK-FIA World Championship KZ in Varennes te bekijken of klik in de linker balk op "Foto's Max".

Niels Hendrix