scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

CRG scoort 1-2-3 bij superpole in Varennes met Max op P3

Gepubliceerd op 20 september 2013 door Niels Hendrix

Het Italiaanse kartteam van CRG heeft op vrijdag in het Franse Varennes sur Allier een belangrijke stap gezet op weg naar de wereldtitel karting. Met een 1-2-3'tje scoorden respectievelijk Davide Fore, Felice Tiene en Max Verstappen een geweldig resultaat in de superpole voor het CIK-FIA World Championship KZ. Maar hoewel tevreden, weet Max – die 93 duizendsten van een seconde te kort kwam voor de pole positie – dat het sneller had gekund: "Er had meer in gezeten dan de derde plaats. Net in de ronde dat ik in de eerste twee sectoren het snelste was, werd ik in het laatste gedeelte opgehouden. Arnaud Kozlinski had een probleem en stopte midden in een bocht. Als ik die snelle ronde af had kunnen maken, had ik een 51.5s kunnen rijden."

De dag begint met regenval en de eerste vrije training wordt dan ook op een natte baan afgewerkt. Max eindigt daarin als vierde op drie tienden van Marco Ardigo. "In de regen reed ik op gebruikte banden en dat ging lekker. Ik was een van de snelsten", aldus Max. "Daarna heb ik nog een nieuw setje banden op de kart gemonteerd, maar het duurde lang voor ze begonnen te werken. Uiteindelijk ging dat ook goed."
Tijdens de tweede vrije training regent het niet meer, maar droog is de baan ook nog niet. Max is echter van meet af aan snel op het opdrogende asfalt. "De tweede vrije training ging ik direct op slicks naar buiten, terwijl er nog veel concurrenten op regenbanden reden. Toen ik later naar nieuwe banden omwisselde was ik de snelste, dus dat ging weer prima." Max sluit de laatste vrije training dan ook af op P1, 0.063s voor Ardigo.


In regenachtige omstandigheden rijdt Max met een helder vizier


Tweevoudig Europees kampioen Max doet nu een gooi naar het wereldkampioenschap

's Middags is het dan tijd voor de kwalificatie tijdtraining en daarna voor de twaalf snelste KZ-rijders nog de superpole, een extra sessie waarin de polesitter wordt bepaald. Max: "De kwalificatie tijdtraining ging best goed. Veel van degenen die voor me eindigden hadden voordeel gehad door te slipstreamen. Dat scheelt twee à drie tienden en dat kwam ik ook te kort."
Max wordt vijfde in zijn kwalificatie tijdtraining en dat is goed voor de zevende tijd overall. Daarmee zit hij bij de eerste twaalf en mag hij later op de middag dus aantreden voor de superpole.

Ondanks dat Max in zijn snelste ronde een oponthoud heeft, weet hij in de superpole de derde tijd te pakken. "Voor de superpole hadden we de aftelling van de CRG-kart nog behoorlijk veranderd. Andere wielnaven, een andere uitlaat en zelfs een nieuwe motor. Nu is het gewoon goed, hier ben ik tevreden mee."
Voor zaterdag is Max ingedeeld in groep C en zal hij zijn twee kwalificatie series beide vanaf de tweede startplek aanvangen. "Het ziet er goed uit voor zaterdag, maar het wordt wel lastig, want op deze baan is het alleen maar slipstreamen. Wegrijden van de rest is dan heel moeilijk."


Felice Tiene, Davide Fore en Max Verstappen, CRG-teamgenoten

Het programma van Max (KZ):

Zaterdag 21 september
09.20-09.30 uur Warming-up
11.20-11.35 uur Kwalificatie serie B-C
15.00-15.15 uur Kwalificatie serie A-C

Zondag 22 september
09.05-09.15 uur Warming-up
12.10-12.25 uur Prefinale 1 (14 ronden)
12.30-12.45 uur Prefinale 2 (14 ronden)
16.00-16.30 uur Finale (20 ronden)

Livetiming is beschikbaar via http://www.cikfiachampionship.com/live_timing.asp. De livestream wordt op zondagochtend ingeschakeld: http://www.cikfiachampionship.com/live_streaming.asp.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Uitslagen (vrijdag) van het CIK-FIA World Championship 2013 (klasse KZ):
Uitslag van de eerste vrije training
Uitslag van de tweede vrije training
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 2)
Uitslag van de superpole
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining

Niels Hendrix