scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max met overmacht naar pole positie in Britse Brandon

Gepubliceerd op 30 augustus 2013 door Johan Peeters

Op een droog PF International Circuit van Brandon in Groot-Brittannië stonden op vrijdag voor Max Verstappen de laatste vier vrije trainingen en de kwalificatie tijdtraining voor de eerste ronde van het CIK-FIA World Championship KF op het programma.

In de eerste vrije training eindigde de snelle Limburger midden in het veld op bijna een halve seconde achter Nicklas Nielsen. In de tweede vrije training is het verschil vijftien honderdsten van een seconde, hetgeen hem een derde positie oplevert achter Callum Illot en Nielsen.
In vrije training nummer drie laat Max zien wie dit weekend de te kloppen man is. Met een tijd van 54.260 seconde rijdt hij de snelste tijd van deze dag in de vrije trainingen. In de laatste vrije training eindigt Max als tweede op 0,064 seconde achter Andreas Hansen.


Max in nieuwe outfit onderweg

Als we Max bellen, is hij in opperbeste stemming na de voor hem zeer goed verlopen dag. "Vanmorgen in de eerste vrije training hadden we problemen met de motor, waardoor we maar een paar rondjes konden rijden", vertelt Max. "Daarna hebben we nog wat verschillende motoren geprobeerd om te kijken welke het best liep en zaten we er vanaf dat moment al heel goed bij."

In de belangrijke kwalificatie tijdtraining is het Max die aan iedereen duidelijk maakt waarvoor hij naar Brandon is gekomen. Met grote overmacht verslaat hij in zijn kwalificatie tijdtraining (sessie 2) met 0,346s voorsprong de Brit Ben Hanley. Met een rondetijd van 54.228s scherpt hij zijn snelste tijd uit de vrije trainingen aan door in alle sectoren de snelste man op de baan te zijn. Max heeft zich hiermee verzekerd van de pole positie voor alle vier zijn kwalificatie series die hij op zaterdag zal rijden.


Is dit wat de concurrentie de rest van het weekend ziet?

Max vervolgt: "De kwalificatie tijdtraining ging echt heel goed. In acht minuten moet je alles geven en al mijn ronden waren goed. Ik sta overall gezien bijna twee tienden los van de nummer twee en meer dan drie tienden los van de tweede positie in mijn groep. Het gaat heel erg goed."
Zaterdag rijdt Max, die groep A aanvoert, zijn vier kwalificatie series. Op zondag staan een prefinale en de finale op het programma. Alleen in de finale zijn punten te verdienen voor dit prestigieuze wereldkampioenschap.

Het programma van Max (KF):

Zaterdag 31 augustus
10.25-10.45 uur Warming-up (oneven nrs.)
12.30-12.45 uur Kwalificatie serie A-E
13.40-13.55 uur Kwalificatie serie A-B
15.40-15.55 uur Kwalificatie serie A-C
16.50-17.05 uur Kwalificatie serie A-D

Zondag 1 september
10.35-10.55 uur Warming-up (oneven nrs.)
13.00-13.15 uur Prefinale 1 (20km)
13.20-13.35 uur Prefinale 2 (20km)
15.50-16.20 uur Finale (30km)

Livetiming is beschikbaar via http://www.cikfiachampionship.com/live_timing.asp. De livestream wordt op zondagochtend ingeschakeld: http://www.cikfiachampionship.com/live_streaming.asp.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Uitslagen (vrijdag) van de 1e ronde van het CIK-FIA World Championship 2013 (klasse KF):
Uitslag van de eerste vrije training (oneven nrs.)
Uitslag van de tweede vrije training (oneven nrs.)
Uitslag van de derde vrije training (oneven nrs.)
Uitslag van de vierde vrije training (oneven nrs.)
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 2)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining

Johan Peeters