scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Plaatselijke mist door Jos en Max bij VKV City Racing

Gepubliceerd op 18 augustus 2013 door Niels Hendrix

In de Rotterdamse havenstad zijn de rookgordijnen opgetrokken en de trommelvlies pijnigende decibellen weer verstomd. Wat resteert op het asfalt van het stratencircuit van de negende editie van VKV City Racing zijn brede rubbersporen van de vele donuts en burn-outs tijdens de talloze demo's. Met zo'n – volgens de organisatie geschatte – 350.000 toeschouwers naast het parcours gaven onder meer Jos Verstappen als Nederlands meest succesvolle Formule 1-coureur ooit en zijn 15-jarige zoon Max als aanstormend talent een spectaculaire show weg.

Het gevarieerde programma, van de kinderkarts tot de Formule 1, bracht ook spektakel met F1-piloot Giedo van der Garde in zijn Caterham F1-bolide en Sauber F1-testrijder Robin Frijns in zijn kampioensauto uit de Formule Renault 3.5.
Jos bleek nog altijd razend populair bij de Nederlandse autosportfans en kreeg in een Auto GP-bolide van Manor MP Motorsport het publiek op de banken met donuts, burn-outs en indrukwekkende snelheden. Mede dankzij het elektronicabedrijf Trust kon Jos in de voormalige A1GP-auto aantreden.
Verstappen senior werd op de voet gevolgd door Max op zijn CRG/TM-kart en tezamen gaf het duo een gave voorstelling weg op de Willemsbrug, waar Max al driftend rond de auto van zijn vader draaide.


Jos in actie in de Auto GP van Manor MP Motorsport


Zelfs met de handjes los weet Max dikke rook te produceren

Nadat Jos zijn nog altijd uitstekende rijvaardigheden had getoond en Max vele proefstarts en donuts had gedraaid, liet vader weten: "Het was weer even wennen, want de laatste keer dat ik in een dergelijke raceauto heb gereden, is een paar jaar geleden. De eerste keer dat ik de auto in een spin gooide, haalde ik de draai niet. Mijn banden waren nog niet zo warm en dan glijd je niet door. Maar daarna ging het perfect. Daar waar ik donuts kon draaien en rook kon produceren, heb ik dat gedaan."
Jos vervolgt: "Op een gegeven moment ging Max midden op de brug rondjes om mij heen draaien. Dat was niet gepland, maar een spectaculair gezicht. Het was leuk om samen met Max een demonstratie te kunnen weggeven. En als ik in zo'n auto stap, gaat het toch wel weer een beetje kriebelen. Maar we moeten realistisch zijn, dat is verleden tijd. Tijdens de rijdersparade bleek dat de fans me nog altijd herkennen en enthousiast zijn. Ik werd van alle kanten toegeroepen. Heel gaaf, zo'n evenement. Er zat behoorlijk veel volk naast de baan en ze zijn allemaal stuk voor stuk even enthousiast. Dat is mooi om te zien. Ik heb me geamuseerd en ik hoop het publiek ook."


Beide Verstappens tegelijk aan het werk, een bijzonder moment


De naam Verstappen staat altijd garant voor spektakel!

CRG-fabriekscoureur Max presenteerde zichzelf voor het eerst aan een groot publiek van Nederlandse racefans. De talentvolle Verstappen junior werd dit jaar Europees kampioen in zowel de automatisch geschakelde KF-categorie als de handgeschakelde KZ-klasse. Daarnaast won hij nog drie prestigieuze kartkampioenschappen.
"We hadden niet afgesproken dat ik boven op de brug rondjes om Jos heen zou draaien, maar dat was wel heel gaaf!", vult Max aan. "Eigenlijk had ik nog nooit eerder donuts gedraaid met een kart, maar dat ging best gemakkelijker met deze schakelkart. Ik kon met mijn kart ook donuts draaien op plekken waar auto's dat niet kunnen, dus dat vonden de toeschouwers wel mooi. Dit is een leuk evenement."

Ter ere van deze demonstraties organiseert Trust een speciale Facebook Like & Win actie, waarmee deelnemers kans maken op een Supervip City Racing 2014 arrangement voor 2 personen en nog veel meer geweldige prijzen.
Deelnemen kan nog enkele dagen. Zie: www.facebook.com/Trust.International

Niels Hendrix