scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frijns belooft er in Rotterdam een mooie show van te maken

Gepubliceerd op 12 augustus 2013 door Niels Hendrix

Robin Frijns, test- en reserverrijder bij Sauber F1, geeft op 18 augustus aanstaande een demonstratie bij VKV City Racing. De 21-jarige Limburgse coureur zal in Rotterdam in een Formule Renault 3.5 auto van Fortec Motorsport aantreden, zo werd vandaag bekend gemaakt. Andere grote namen die acte de présence geven zijn Jos (A1GP) en Max (CRG/TM kart) Verstappen en Giedo van der Garde (Catherham F1 Team).

In 2009 stapte de toen 18-jarige Frijns over van het karten naar de autosport. Hij ging rijden in de Formule BMW. In zijn debuutseizoen finishte de Limburger als derde en het daaropvolgende jaar werd hij kampioen. Het sterk bezette Europees Formule Renault 2.0-kampioenschap was de volgende stap en ook dat wist hij overtuigend te winnen. Het geldbedrag dat die titel opleverde, werd gebruikt om te promoveren naar de Formule Renault 3.5 in 2012. Frijns won daarin zijn derde opeenvolgende titel in drie jaar, een zeldzame prestatie die hem de testrol bij het Formule 1-team van Peter Sauber opleverde.
Dit seizoen reed Frijns in de GP2 Series een vijftal races voor het Duitse team Hilmer Motorsport. In zijn tweede raceweekend in Spanje won hij op overtuigende wijze de hoofdrace, waarna hij in de tweede race vanaf P8 naar de tweede positie reed. Zijn naam werd daarmee definitief gevestigd.


Robin Frijns in de Formule Renault 3.5 van Fortec Motorsport

"Twee jaar geleden stond ik met mijn begeleider Pieter Belmans nog tussen het publiek naar het spektakel te kijken", zo zei de enthousiaste Frijns. "Het is geweldig om nu zelf deel te mogen nemen aan VKV City Racing, echt super! Dit is het grootste autosportevenement van Nederland, chic dat ik daarvan deel mag uitmaken. Jaarlijks komen een half miljoen toeschouwers naar Rotterdam voor City Racing, dat is bizar veel. Dat toont aan hoe de autosport leeft in Nederland. Voor de fans is dit ook een topevenement: zij kunnen ontzettend dicht bij de auto's en de coureurs komen. Ik kijk er naar uit om de fans iets moois terug te geven voor alle support die ik de laatste tijd heb ontvangen, we gaan er een mooie show van maken!"

De organisatie van VKV City Racing is trots op de komst van Frijns naar Rotterdam. Robert Heilbron: "Wat Robin Frijns de afgelopen jaren laat zien is zo enorm sterk, dat je zou verwachten dat hij de volgende Nederlander in de Formule 1 is. De realiteit is echter dat drie titels in formuleklasses op rij daar geen garantie voor bieden. Wij hopen dat zijn komst naar Rotterdam niet alleen spektakel voor het publiek geeft, maar ook openingen biedt voor Robin om zich te laten zien aan het Nederlandse bedrijfsleven. Een talent zo groot als Robin verdient ook van hen alle support."

Niels Hendrix