scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Rotterdam verandert in stratencircuit voor City Racing

Gepubliceerd op 19 juli 2013 door Niels Hendrix

Zoals aangekondigd zal de familie Verstappen acte de présence geven bij City Racing in Rotterdam. Jos zal - net als in 2006 - het publiek vermaken met een demonstratie in een A1GP-auto, terwijl zijn zoon Max een CRG-kart de sporen zal geven.
Naast deze voormalig Formule 1-coureur en wie weet toekomstige is ook Nederlands enige huidige rijder in de F1, Giedo van der Garde, aanwezig. Voor hem en het Caterham F1 Team is de havenstad geen onbekend terrein meer. Van der Garde maakte vorig jaar in de groene bolide zijn debuut bij City Racing.

Het spektakel start op zondag 18 augustus rond de klok van elf uur met een voorprogramma. Om 14.00 uur vangt het hoofdprogramma aan met ondermeer demo's van Formule 1 en verschillende nationale en internationale autosportklasses, waaronder formule-klasses, GT, Dakar Rally, zijspanmotoren, supercars, stunts en drifters. Volgens de voorlopige planning wordt de dag rond half vijf afgesloten.
Nederlands meest ervaren Formule 1-commentator Olav Mol zal tijdens City Racing Rotterdam de demonstraties van de Formule 1 becommentariëren. Mol zal vaste commentator Arthur Dekker op locatie vergezellen en zal ook op het circuit zijn rijderskunsten komen vertonen.


Uitzicht over de Willemsbrug in Rotterdam

Het parcours van City Racing is deze zomer (eenmalig) een stuk korter dan andere jaren. Er wordt namelijk niet over de Coolsingel en het Hofplein gereden. Bij het Churchillplein keren de auto's om.
Het stratencircuit start traditioneel aan de zuidelijke voet van de Willemsbrug en gaat via de Verlengde Willemsbrug de Blaak op. Aan het einde daarvan op het Churchillplein is dit jaar het keerpunt. Op zowel de Blaak als de Verlengde Willemsbrug wordt daarom meer ruimte gemaakt voor het gratis toegankelijke deel van het evenement. De plaatsen van de betaalde tribunes op de Verlengde Willemsbrug en het VIP-dorp op de Willemsbrug blijven grotendeels hetzelfde.
Een korter parcours betekent ook dat er voor de in Rotterdam aanwezige racefans meer auto's per minuut te zien zullen zijn. Zo heeft elk nadeel een voordeel.

Niels Hendrix