scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos apetrots op behalen Europese KZ-titel Max

Gepubliceerd op 30 juni 2013 door Niels Hendrix

Op het Duitse Wackersdorf was Max Verstappen al oppermachtig en wist hij de basis te leggen voor de titel in het CIK-FIA European Championship KZ. Vandaag stond er in de finales op Genk wederom geen maat op de 15-jarige CRG-fabriekscoureur. Door zijn winst werd Max voor thuispubliek dan ook gekroond tot Europees kampioen KZ.
Als tuner van de TM-motoren van Verstappen junior is Jos vanzelfsprekend trots op deze geweldige prestatie. Als begeleider en vader zelfs meer dan apetrots.


Max Verstappen, de nieuwe Europese kampioen KZ!

"Vooral in de prefinale was het waanzinnig wat Max liet zien", laat Jos weten. "Maar ook in de finale, waar hij vanaf de start tot finish aan kop lag. Het is heel bijzonder dat Max in deze KZ-klasse Europees kampioen is geworden. Hij heeft altijd de kans om te winnen en als het – vooral vorig jaar – meer mee had gezeten, had hij misschien wel al vijf titels behaald. Dit is een hele mooie. Deze schakelklasse is het zwaarste kampioenschap met de meest ervaren rijders. Er rijden meervoudig wereldkampioenen en Max wordt als debutant zomaar kampioen, na eerst al de WSK Euro Series te hebben gewonnen. Echt waanzinnig. Ik ben blijer met deze titel voor Max dan toen ik in 1989 zelf twee keer Europees kampioen ben geworden. Dit is veel intenser, veel mooier."


Een wereldse prestatie van de Verstappens

Ook Euan Jeffery heeft als CRG-teammanager niets dan lovende woorden over voor Max: "Het weekend in Genk was fantastisch voor CRG, in alle categorieën waren de resultaten geweldig. Het is jammer dat de ketting van Lennox Lamb in de finale brak, toen hij tweede lag. Het winnen van het CIK-FIA European Championship KZ is een schitterende prestatie van Max. Dit is heel speciaal. Vooral na zaterdag, toen hij eruit lag in de tweede kwalificatie serie. Hij geeft nooit op, heeft een sterk karakter, houdt zijn hoofd erbij in de races en zijn snelheid is ongelooflijk. Het hele pakket klopt, van chassis tot motor en monteurs. Max is bijzonder, erg bijzonder. Niets kan hem van zijn stuk brengen. Hij is altijd gefocust. Bij alles wat hij doet geeft hij 110 procent."

Niels Hendrix