scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Olav Mol keert toch weer terug bij Sport1

Gepubliceerd op 27 juni 2013 door Niels Hendrix

Commentator Olav Mol keert terug bij tv-zender Sport1. De betaalzender heeft alsnog budget vrijgemaakt om Olav Mol de resterende Europese Formule 1 Grands Prix op locatie te sturen. Olav Mol zal vanaf de circuits elke race een voorbeschouwing maken.

Dit opmerkelijke nieuws komt vandaag naar buiten nadat nog geen drie weken geleden door Sport1 werd aangekondigd dat de zender en Olav Mol plotsklaps uit elkaar gingen. Als reden voor de beëindiging van de samenwerking werden tegenvallende kijkcijfers genoemd. Het zou economisch niet meer verantwoord zijn om reportages ter plekke te produceren en Olav Mol zou vanuit de studio in Nederland moeten werken. Daar bedankte hij echter voor.

Blijkbaar is Sport1 niet doof geweest voor de kritiek die daarna vanuit de fans losbarstte en is het teruggekeerd op haar besluit. Will Moerer, vice-president van Film1/Sport1: "We zijn bij Sport1 constant bezig om ons product te verbeteren. Daarnaast luisteren we altijd goed naar de feedback, die we van onze abonnees krijgen. De afgelopen weken zijn we met Olav Mol in gesprek gebleven en hebben we gekeken naar de mogelijkheden om Olav nog dit seizoen bij onze uitzendingen te betrekken. Dat zo'n proces soms langer duurt dan je eigenlijk zou willen, is soms niet anders. Ik ben blij dat we er vanaf de Grand Prix van Silverstone in geslaagd zijn om Olav voor alle resterende races van dit seizoen die in Europa verreden worden als verslaggever op locatie te kunnen sturen. Met uitzondering van de Grand Prix van Duitsland. Dat was helaas om agenda-technische redenen onmogelijk."

Olav Mol is verheugd weer vanaf het circuit te kunnen werken: "In de eerste plaats gaat het om de fans. Zij verdienen het goed ingelicht te worden. Ik ben alleen maar blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren."
Voor Olav Mol komt de hereniging met Sport1 op het juiste moment. Hij had het plan opgevat om zijn commentaar via internet te gaan uitzenden via GrandPrixRadio, maar de commentator had net van het Formula One Management (FOM) te horen gekregen dat hij die rechten niet mocht kopen.

Niels Hendrix