scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Benson & Hedges Total Jordan Peugeot heeft een tweejarig contract...

Gepubliceerd op 09 januari 1997 door

Benson & Hedges Total Jordan Peugeot heeft een tweejarig contract getekend met de 23-jarige Italiaan Giancarlo Fisichella nadat hij indruk had gemaakt op het team met zijn testwerk voor Kerst. Fisichella vervangt Martin Brundle die heeft verklaard erg teleurgesteld te zijn en wellicht TV-commentator wordt. Jordan zal in 1997 met twee two rookies aan de start verschijnen omdat Fisichella teammaat wordt van Ralf Schumacher.

Eddie Jordan bedankte Gian Carlo Minardi voor zijn hulp. Minardi: "We zijn blij dat onze pogingen om een goed team voor hem te vinden beloond zijn. Het is een bijzonder plezier voor mij om een Italiaanse rijder in een opkomend team te krijgen. Ik ben er zeker van dat Giancarlo tot zijn recht zal komen bij Jordan en dat het team hem in staat stelt te groeien en erg succesvol te worden."

Giancarlo Fisichella heeft verscheidene karttitels gewonnen voordat hij in 1992 naar de Formula 3 overstapte. Twee jaar later won hij het Italiaanse F3 kampioenschap. In 1996 reed Fisichella 8 races voor Minardi. Ondertussen reed hij mee in het ITC kampioenschap. Fisichella vertelde at hij zeer verheugd was over deze fantastische kans. Hij bedankte Gian Carlo Minardi en Flavio Briatore voor hun steun.