Tijdens de tweede sessie pakten alle wijzigingen aan de kart niet uit zoals gewenst en was een achtste tijd (51.826s) Max zijn deel. "> Max vanaf tweede startrij bij WSK Euro Series in Genk - Verstappen.nl

Max vanaf tweede startrij bij WSK Euro Series in Genk

Gepubliceerd op 31 mei 2013 door Niels Hendrix

De vrijdag op het kartcircuit van Genk begon uitstekend voor Max Verstappen. Daarna leek het even mis te gaan, maar de juiste draad werd op tijd weer opgepakt en zo kwalificeerde de 15-jarige CRG-fabriekscoureur zich als vierde voor de laatste en beslissende ronde van de WSK Euro Series in een uiterst competitief KZ1-veld vol wereldtoppers.

Onder een grauwe hemel wist Max tijdens de eerste 20 minuten durende vrije training met 51.771s nipt zijn nog enig over gebleven titelrivaal, Benjamin Hanley, voor te blijven.
"De laatste keer dat ik naar buiten ging, had ik geen tijd meer om een vliegende ronde te rijden, maar wist ik wel nog een snelste sectortijd neer te zetten", vertelt Max.
Tijdens de tweede sessie pakten alle wijzigingen aan de kart niet uit zoals gewenst en was een achtste tijd (51.826s) Max zijn deel. Vanzelfsprekend werden daarop in het Verstappen kamp de hoofden bij elkaar gestoken.


Op het Horensbergdam Circuit draait het om honderdsten


Karten is een teamsport, het hele plaatje moet kloppen

Terwijl ondertussen de eerste zonnestralen het wolkendek wisten te trotseren, sloeg Max in de derde en laatste vrije training weer de juiste weg in. En hoewel de zesde plek (51.645s) nog geen geweldig resultaat was, bleek het wel gelukt de afstand tot de snelste op de baan tot 0.169s terug te brengen.
Max: "We begonnen goed in de eerste vrije training, maar daarna waren de resultaten iets minder. Mijn kart gleed teveel. We hebben zowel aan de achter- als aan de voorzijde de afstelling aangepast. Het is een kwestie van de juiste combinatie zoeken, maar tot nu toe bleef de achterkant van de kart teveel glijden. Ik denk dat we weer terug moeten naar de afstelling van de kart zoals die bij de eerste training was. Het is en blijft hard werken."


Michael Schumacher reed alleen de vrije trainingen op woensdag, donderdag en vrijdag


Tot in de laatste halve minuut van de kwalificatie tijdtraining stond Max nog eerste...

Een volledig loon naar werken kreeg Verstappen junior in de uiterst spannende kwalificatie training nog niet uitbetaald. Maar een vierde startplaats op een luttele 0.086s van de Belgische polesitter Yannick de Brabander, die net als Max een thuisrace rijdt, stemt zeker niet ontevreden.
"We mogen niet klagen", aldus Max. "Genk is niet zo'n moeilijke of technische baan, dus dan zit het dicht bij elkaar." Daarmee is niets teveel gezegd, want de eerste vijf KZ1-coureurs staan binnen één tiende van een seconde. Met Marco Ardigo en Hanley op twee en drie staan er voor Max wel nog pittige races op het programma voor zaterdag. "Dan gaat het pas om de punten, dus we zullen zien."

Zaterdag rijdt Max na een warming-up twee kwalificatie series, waarvan hij de eerste vanaf P4 zal starten. De uitslag van deze race levert de startgrid voor de tweede kwalificatie serie op. Daarna worden beide uitslagen tezamen genomen en aan de hand daarvan de grid bepaald voor de eerste finale van het weekend. Een finale waarin het jonge karttalent bij goed gevolg zelfs dan al de titel in de WSK Euro Series kan veilig stellen. Anders valt de beslissing in het kampioenschap op zondag.

Het programma van Max (KZ1):

Zaterdag 1 juni
10.00-10.20 uur Warming-up
12.10-12.25 uur Kwalificatie serie 1
15.20-15.35 uur Kwalificatie serie 2
17.20-17.35 uur Finale 1 (20km)

Zondag 2 juni
08.20-08.40 uur Warming-up
10.50-11.05 uur Kwalificatie serie 1
12.50-13.05 uur Kwalificatie serie 2
15.30-15.55 uur Finale 2 (25km)

Livetiming is beschikbaar via http://wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Euro. De livestream wordt op zaterdagmiddag ingeschakeld: http://www.wskarting.it/live_streaming.asp?s=WSK_Euro.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Uitslagen (vrijdag) van de 4e ronde van de WSK Euro Series 2013 (klasse KZ1):
Uitslag van de eerste vrije training
Uitslag van de tweede vrije training
Uitslag van de derde vrije training
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining

Niels Hendrix