Vanwege het grote deelnemersveld werd de kwalificatie tijdtraining in drie sessies opgesplitst. "> Max vol vertrouwen na kwalificatie Castelletto - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vol vertrouwen na kwalificatie Castelletto

Gepubliceerd op 24 mei 2013 door Niels Hendrix

Vandaag heeft Max Verstappen op Circuito Internazionale 7 Laghi de kwalificatie tijdtraining van de tweede ronde van de Rotax Max Euro Challenge, waar hij uitkomt in de klasse Senior, de zevende tijd op de klokken gezet. In een competitief internationaal veld van 76 coureurs, waarvan er 67 binnen één seconde zaten, is dat voorwaar geen slecht resultaat.

De dag begon voor Max, die met nummer 297 rijdt, met zeven minuten durende vrije training. Daarin noteerde hij op een nog opdrogende baan de snelste tijd (51.631s) op +0.268s van zijn eerste concurrent.
Max laat weten: "Het asfalt was hier en daar nog vochtig en dat zijn omstandigheden waarin het bij mij altijd wel goed gaat."

Vanwege het grote deelnemersveld werd de kwalificatie tijdtraining in drie sessies opgesplitst. Max bleek ingedeeld bij de tweede groep en reed daarin met 49.179s naar de vierde tijd. Harry Webb was met 49.008s de snelste Senior coureur in deze sessie en bleek na het verrijden van het derde deel daarmee pole positie gepakt te hebben. Max staat overall als zevende genoteerd.
"Op zich is dat geen verkeerde uitgangspositie voor zaterdag", aldus Max. "Omdat het had geregend, is de baan wat gladder dan vrijdag en in de kwalificatie tijdtraining gleed ik iets teveel."


Max krijgt het niet cadeau in de Rotax Max Euro Challenge

Door dit resultaat zal Max in zijn vier kwalificatie series, korte races over elk tien ronden, drie maal van de derde plek en eenmaal van de vierde plaats starten. Maar niet voordat er weer aanpassingen zijn gedaan aan de afstellingen van zijn kart. "We gaan onze CRG-kart zo afstellen dat deze iets scherper instuurt, voor iets minder grip heeft en achter juist meer. Daar valt nog wel iets te winnen. Het is ook niet erg om nu een tiende te kort te komen, want als je hier op Castelletto kunt slipstreamen, houd je je voorganger sowieso bij. De motoren hebben namelijk een dipje bij 12.500 toeren en als je dan vlak achter iemand rijdt, kom je daar makkelijker doorheen."

Max: "Ik zie het zeker positief in voor de rest van het weekend. Hoe langer en meer dat we hier rijden, hoe beter het zal gaan. Het is het belangrijkste om het chassis in combinatie met de Rotax motor te leren kennen. Ik heb pas één keer hiermee getest, terwijl veel teams al jaren in deze competitie rijden. Maar natuurlijk proberen we altijd te winnen."

Het programma van Max (Senior):

Zaterdag 25 mei
09.00-09.05 uur Warming-up (oneven nrs.)
10.10-10.25 uur Kwalificatie serie A-B
12.30-12.45 uur Kwalificatie serie B-C
15.20-15.35 uur Kwalificatie serie B-E
17.20-17.35 uur Kwalificatie serie B-D

Zondag 26 mei
09.50-09.55 uur Warming-up
12.10-12.30 uur Prefinale (13 ronden)
14.30-14.55 uur Finale (16 ronden)

Livetiming is beschikbaar via http://www.motorsport-events.se/racemoneuro. De livestream inclusief (Engelstalig) commentaar: http://www.rgmmcmedia.com/page24.html.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Uitslagen (vrijdag) van de 2e ronde van de Rotax Max Euro Challenge 2013 (klasse Senior):
Uitslag van de vrije training
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 2)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining

Niels Hendrix