Ook op vrijdag voert Max de ranglijsten aan

Gepubliceerd op 03 mei 2013 door Niels Hendrix

Op woensdag en donderdag was het nog mogelijk om verstoppertje te spelen in Precenicco. Vandaag gingen echter alle kaarten op tafel. Nu het rijden met transponders verplicht is, wordt namelijk niet meer de stopwatch maar de officiële tijdwaarneming als scherprechter gebruikt op het circuit in het noorden van Italië.
Max Verstappen reed in de KZ2 klasse op zijn schakelkart vijf maal een vrije training en was daarin telkens in de top te vinden, zo niet de aanvoerder van de ranglijst. Het ziet er vooralsnog dus goed uit voor de rappe Limburger tijdens deze derde ronde van de WSK Master Series.

Vrijdag bleef in het tegenstelling tot donderdag wel de gehele dag droog. En gedurende het vorderen daarvan wisten zo nu en dan enkele zonnestralen het wolkendek te doorbreken. Met het verstrijken van de uren gingen ook de rondetijden hard omlaag.
Was in de eerste vrije training op een nog deels vochtige baan een 47.809s nog voldoende om Max de eerste plek te bezorgen, aan het eind van de middag was dat al een 46.009s geworden. De CRG/TM van Max staat dus duidelijk in het juiste spoor, maar de strijd met de voornaamste concurrenten Riccardo Negro, de snelste in de tweede vrije training, en Charles Leclerc die P1 noteerde in de derde training, blijft hevig.


De punten worden verdeeld in de finales op zaterdag en zondag

"Het ging heel goed vandaag", steekt Max van wal. "Tijdens de eerste en vierde vrije training had ik nieuwe banden en was ik snelste. In de tweede en derde training reed ik op gebruikte banden, nog zelfs van woensdag, maar reed ik evengoed de tweede en derde tijd, terwijl anderen toen nieuw rubber hadden. Ik ben erg tevreden hoe het nu gaat met mijn CRG/TM kart."
Max: "We hebben veel kunnen uitproberen, in de laatste vrije training hebben we bijvoorbeeld met een andere as gereden. We rijden meer dan gewoonlijk, dus grijpen die mogelijkheid om verschillende dingen te testen met beide handen aan. Het ziet er goed uit tot zover."

Het programma van Max (KZ2):

Zaterdag 4 mei
10.10-10.30 uur Warming-up
12.10-12.20 uur Kwalificatie tijdtraining
15.00-15.15 uur Kwalificatie serie 1
16.20-16.35 uur Kwalificatie serie 2
17.40-17.55 uur Finale 1 (20km)

Zondag 5 mei
08.30-08.50 uur Warming-up
11.00-11.15 uur Kwalificatie serie 1
12.00-12.15 uur Kwalificatie serie 2
15.00-15.30 uur Finale 2 (25km)

Livetiming is beschikbaar via http://wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Master. De livestream wordt op zondagochtend ingeschakeld: http://www.wskarting.it/live_streaming.asp.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Uitslagen (vrijdag) van de 3e ronde van de WSK Master Series 2013 (klasse KZ2):
Uitslag van de eerste vrije training
Uitslag van de tweede vrije training
Uitslag van de derde vrije training
Uitslag van de vierde vrije training
Uitslag van de vijfde vrije training

Niels Hendrix