scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max weer als vanouds snel in eerste trainingen in Precenicco

Gepubliceerd op 02 mei 2013 door Niels Hendrix

Het International Circuit Friuli Venezia Giulia is komend weekend het strijdtoneel voor de derde ronde van de WSK Master Series. De 1200 meter lange kartbaan in Precenicco in Noord-Italië aan de Golf van Triëst is voor de eerste maal de gastheer voor deze serie.
Max Verstappen arriveert er als leider in het kampioenschap met 31 punten voorsprong op Paolo De Conto. Na deze ronde in Precenicco volgt alleen nog half juli de race op Castelletto di Branduzzo.

Het startveld in de KZ2 is inmiddels enigszins uitgedund. Deels komt dat door afhakers, die geen kans meer zien in het kampioenschap, maar er zijn ook enkele concurrenten uitgeweken naar het Deutsche Kart Meisterschaft, dat dit weekend op Wackersdorf racet. Echter met Riccardo Negro en Charles Leclerc nog in de race als voornaamste tegenstanders voor de titel, zal Max absoluut vol aan de bak moeten.

"Het ging heel er goed", aldus Max als hem gevraagd wordt naar de eerste vrije trainingen op woensdag en donderdag. "Zowel in de regen als op een droge baan lag ik ongeveer drie tienden van een seconde los." Zoals gebruikelijk was het de eerste dagen weer handmatig klokken aangezien de officiële tijdwaarneming pas op vrijdag wordt ingeschakeld.
Woensdag was het nog droog, maar na de eerste training op donderdag heeft het de rest van de dag geregend. Voor de komende dagen wordt over het algemeen droog weer voorspeld, maar het blijft wisselvallig.


Een nieuwe baan is voor Max geen probleem maar een uitdaging

"Vooral vandaag in de regen hebben we veel uitgeprobeerd op onze CRG/TM kart", vervolgt Max. "We hebben aanpassingen gedaan om zowel aan de voorzijde als de achterzijde meer en minder grip te creëren. Woensdag hebben we ons voornamelijk bezig gehouden met de motoren. Daar hebben we weer wat in gevonden. In Sarno hadden we namelijk een fout gemaakt op het gebied van de carburatie en dat heeft denk ik wel twee tienden per ronde gekost. Balen, maar wel goed dat we daar nu achter zijn gekomen."

Ondanks dat Max voor de eerste maal in Precenicco rijdt, leverde dat geen problemen op. Integendeel. "Na een rondje of vijf had ik het circuit wel onder de knie", zegt Max, die door zijn vader erom geroemd wordt razendsnel dingen op te pikken. "Het is een heel technisch circuit en daar houd ik wel van."
Voor vrijdag staan er eerst nog vijf vrije trainingen op het programma, waarna op zaterdag na de kwalificatie tijdtraining de eerste twee kwalificatie series en de eerste finale voor de punten worden verreden.

Het programma van Max (KZ2):

Vrijdag 3 mei
09.40-09.55 uur 1e Vrije training
11.20-11.35 uur 2e Vrije training
13.00-13.15 uur 3e Vrije training
16.00-16.20 uur 4e Vrije training
18.05-18.25 uur 5e Vrije training

Zaterdag 4 mei
10.10-10.30 uur Warming-up
12.10-12.20 uur Kwalificatie tijdtraining
15.00-15.15 uur Kwalificatie serie 1
16.20-16.35 uur Kwalificatie serie 2
17.40-17.55 uur Finale 1 (20km)

Zondag 5 mei
08.30-08.50 uur Warming-up
11.00-11.15 uur Kwalificatie serie 1
12.00-12.15 uur Kwalificatie serie 2
15.00-15.30 uur Finale 2 (25km)

Livetiming is beschikbaar via http://wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Master. De livestream wordt op zondagochtend ingeschakeld: http://www.wskarting.it/live_streaming.asp.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Niels Hendrix