scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Kovalainen keert terug bij Caterham

Gepubliceerd op 17 april 2013 door Niels Hendrix

Heikki Kovalainen is door Caterham benoemd tot reservecoureur en zal in die hoedanigheid in actie komen tijdens de eerste vrije trainingen in Bahrein en Spanje. Daarmee keert de Fin terug naar het team, waarvoor hij van 2010 tot en met 2012 nog Grands Prix reed.

"Het is natuurlijk geweldig nieuws dat ik in Bahrein en Spanje weer de baan op kan komen. Ik kijk ernaar uit om weer aan het werk te gaan en het team zo goed mogelijk te helpen", aldus Kovalainen, die komende vrijdag in actie komt met de auto van Giedo van der Garde. "Ik neem deel aan de trainingen in Bahrein en Spanje om het team te helpen met de nieuwe onderdelen die zij meeneemt naar die races. Ik zal nauw samenwerken met de racerijders en engineers op het circuit en in de fabriek om te kijken hoe we het maximale uit het nieuwe pakket kunnen halen."

"Ik ben een behoorlijke tijd met het team in gesprek geweest over deze rol, dus het is een fijn gevoel om nu eindelijk bekend te kunnen maken hoe ik het team dit jaar ga helpen", vervolgde Kovalainen, die de updates aan de CT03-bolide gaat evalueren. "Fysiek gezien ben ik er helemaal klaar voor om weer in de auto plaats te nemen en ik weet zeker dat ik het team dankzij mijn ervaring nieuwe ideeën en opties kan geven voor de set-up van de auto en strategie. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!"


Heikki Kovalainen begint met testwerk voor Caterham

De komst van Kovalainen leidt binnen de rijdersbezetting van Caterham tot verschillende personele wisselingen. De Amerikaan Alexander Rossi, die als tweede reservecoureur aanvankelijk in Bahrein zou testen, heeft een racezitje gekregen in het GP2-team van Caterham. Daarmee neemt hij het stoeltje over van de Chinese F1-reserverijder Ma Qing Hua, wiens nieuwe raceplannen later bekend worden gemaakt.

Of en hoe vaak Kovalainen na de Grand Prix van Spanje nog voor Catherham gaat testen, is niet bekend gemaakt. Hoewel teambaas Cyril Abiteboul benadrukte dat Charles Pic en Van der Garde goed werk hebben geleverd bij Caterham, zal de terugkomst van Kovalainen bij beiden voor gefronste wenkbrauwen zorgen.

Niels Hendrix