scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frijns debuuteert in Bahrein in de GP2

Gepubliceerd op 15 april 2013 door Niels Hendrix

De Nederlandse coureur Robin Frijns maakt in Bahrein zijn GP2-debuurt voor Hilmer Motorsport. Als test- en reserverijder van de Formule 1 renstal Sauber zat hij nog zonder racestoeltje. Ondanks dat het al de tweede race van het GP2-seizoen is, wil Hilmer Motorsport Frijns alsnog inlijven om het team verder naar voren te brengen.

"Ik ben blij dat ik weer kan rijden", aldus Frijns. "Hilmer Motorsport had een stoeltje over en toen vroegen ze mij. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Het niveau in de GP2 is hoog en Hilmer is een nieuw team. Ze hebben mij benaderd om het team verder naar voren te brengen. Ik heb enorm veel zin om te racen in Bahrein. Ik moet het circuit nog wel leren kennen en de Pirelli banden onder de knie krijgen."
Punten scoren is het eerste doel voor de nieuwkomer bij Hilmer Motorsport, het voormalige Ocean Racing Technology team. "Je vecht als nieuwkomer tegen de gevestigde orde. Zij hebben al veel data verzameld en coureurs met veel races achter hun naam. Ik ben er echter niet bang voor. Ik zie het vooral als een nieuwe uitdaging."

Ondanks aan het begin van het seizoen getest te hebben voor Trident Racing en Russian Time, namen deze teams andere coureurs in dienst dan de Nederlander. Bij Hilmer Motorsport vervangt Frijns Conor Daly. Frijns grijpt nu de kans om zich met deze overeenkomst voor één race alsnog in de kijker te kunnen rijden om een langer verblijf te kunnen afdwingen in de opstapklasse van de Formule 1.

Niels Hendrix