scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Na eerste vrije trainingen Sarno nog werk aan de winkel

Gepubliceerd op 04 april 2013 door Niels Hendrix

Het kartcircuit van Sarno ligt adembenemend, zo aan de voet van de vulkaan Vesuvius. Maar veel aandacht hadden de Verstappens niet voor het Italiaanse landschap, want er moest hard gesleuteld worden aan de karts en dat verliep vooralsnog niet naar volle tevredenheid.
Op woensdag en donderdag werden de eerste vrije trainingen verreden voor de tweede ronde van de WSK Master Series. Tot de gewenste ideale afstelling leidde dat helaas nog niet.

Terwijl de twee grootheden uit de Formule 1 – Michael Schumacher en Jaime Alguersuari – samen met Max in de klasse KZ2 hun rondjes draaiden, wees de stopwatch uit dat deze beide ervaren mannen ongeveer een seconde te kort kwamen op de toptijden. Voor Der Schumi was dat wederom aanleiding om de rest van het weekend het racen te laten voor wat het is en zich te richten op zijn zoon Mick, die uitkomt in de KF Junior. Alguersuari heeft wel de technische controle doorlopen en zal dus naar verwachting wel aan de start verschijnen.

Max richtte zich ondertussen op zijn eigen programma. Dat begon de eerste twee sessies op woensdag in de regen, maar verliep verder tot nu toe droog. Na in totaal tien vrije trainingen met vele verschillende afstellingen aan CRG-chassis en TM-motoren te hebben doorlopen, zijn de rondetijden echter nog niet helemaal zoals gewenst.
Jos: "We hebben het hier lastig. Het is moeilijk om de motor goed af te stellen. Maar we blijven zoeken en uitproberen. Ik heb alweer nieuwe ideeën voor de laatste twee vrije trainingen op vrijdag. We gaan ervoor."


Max leidt de WSK Master Series KZ2 na de eerst ronde op La Conca


Vrijdag weet Max waar hij staat

De 15-jarige Max vult zijn vader aan: "Ik denk dat we nog één tiende van een seconde af zitten van de snelste tijd." Aangezien de officiële tijdwaarneming op vrijdag wordt ingeschakeld, is het nu nog een kwestie van handmatig klokken. "Maar eigenlijk wil ik twee tienden los staan van de rest, dan gaat het pas goed. De afstelling van het chassis is ook nog niet helemaal perfect. Omdat de baan glad is, heb ik te weinig tractie. Vrijdag proberen we een andere chassis, dus we zullen zien. Hopelijk vinden we die paar tienden nog."
Vrijdag zou er overigens weer regen kunnen vallen, maar Max is daar heel stellig in: "Liever droog!"
Laten we dus hopen dat de Italiaanse Paulusma er naast zit met zijn voorspellingen...

Het programma van Max (KZ2):

Vrijdag 5 april
10.25-10.45 uur 1e Vrije training
12.55-13.15 uur 2e Vrije training
16.00-16.10 uur Kwalificatie tijdtraining

Zaterdag 6 april
10.10-10.25 uur Warming-up
12.30-12.45 uur Kwalificatie serie 1
15.50-16.05 uur Kwalificatie serie 2
17.50-18.05 uur Finale 1 (20km)

Zondag 7 april
08.30-08.50 uur Warming-up
11.00-11.15 uur Kwalificatie serie 1
12.40-12.55 uur Kwalificatie serie 2
15.30-16.00 uur Finale 2 (25km)

Livetiming is beschikbaar via http://wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Master. De livestream wordt waarschijnlijk op zondagochtend ingeschakeld: http://www.wskarting.it/live_streaming.asp.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Niels Hendrix