Desondanks lijkt het wederom de pas 15-jarige CRG-coureur te zijn die de graadmeter is. Max was dan ook bijzonder tevreden donderdagavond: "Het ging heel goed. Volgens mij heb ik de snelste tijd neergezet." "> Terwijl Max de toon zet, werpt Schumacher de handdoek - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Terwijl Max de toon zet, werpt Schumacher de handdoek

Gepubliceerd op 28 februari 2013 door Niels Hendrix

Ook op de tweede dag van vrije trainingen blijft Max Verstappen de toon zetten tijdens de eerste ronde van de WSK Euro Series, die plaatsvindt op kartcircuit La Conca.
"In de klasse KZ1, waarin Max rijdt, komt de gehele wereldtop uit. Alle fabrieksteams en alle sterke rijders zijn hier", aldus Jos, die de KZ1-motoren voor Max prepareert. "Maar deze competitie is goed voor Max. Het is een grote uitdaging en dat maakt hem alleen maar beter. Hij moet nu nog harder werken aan de afstelling, de rembalans, het inhalen. Het zit in dit veld enorm dicht bij elkaar."

Desondanks lijkt het wederom de pas 15-jarige CRG-coureur te zijn die de graadmeter is. Max was dan ook bijzonder tevreden donderdagavond: "Het ging heel goed. Volgens mij heb ik de snelste tijd neergezet." Een vergelijk is lastig, omdat de officiële tijdwaarneming pas vanaf vrijdag wordt ingeschakeld, maar met de een blik op de telemetrie van de kart en de stopwatch in de hand, wordt de concurrentie in de gaten gehouden.
"Tijdens de eerste vrije training reed ik met een kart, die exact hetzelfde was opgebouwd als degene waar ik gisteren mee reed. Die zou dus eigenlijk hetzelfde moeten zijn, maar nadat ik de tweede vrije training op de eerste kart reed, merkte ik toch nog enig verschil. De derde training heb ik ook weer op dat snellere CRG-chassis gereden en hebben we gewerkt aan de afstelling. Mijn rondetijd was gewoon goed, dat ging echt super. Ik denk dat ik wel twee tienden sneller ben dan de rest van het veld", klinkt het zelfverzekerd.

Max vervolgt: "In de vierde en laatste vrije training heb ik nog met een derde kart gereden. Dat ging ook goed, maar net iets minder als de beste, dus die gaan we als tweede kart inzetten. Die andere stellen we dan alvast helemaal af voor de regen."
Twee weken geleden op Lonato in de KF reed Max op Vega banden en vier weken terug op La Conca in de KZ2 op rubber van Dunlop. Nu in de KZ1 is het Bridgestone, maar Max hoeft daar niet meer aan te wennen: "De Bridgestone banden geven aan de voorzijde van de kart veel meer grip en ze rollen wat makkelijker dan de Dunlops. Maar dat hebben we onder de knie en de balans van de kart is nu echt super." Het enige waar Max tegenop ziet is de voorspelde neerslag voor zaterdag. "In de regen zijn we nog niet het snelste. Dan zal het moeilijk worden."


Max op zijn CRG-kart met TM-motor

Net als vele autosport liefhebbers vond ook Jos het mooi om de naam van Michael Schumacher op de KZ1-inschrijflijst te zien. "Ik heb respect voor Schumi en ik vind het leuk om te zien dat hij nog racet", laat Jos weten. "Het is positief dat Schumacher regelmatig in een kart zit, dat is natuurlijk goed voor de sport. Michael pakt het heel professioneel aan, maar het is niet zo gemakkelijk. De jonge jongens gaan erg hard. Het is niet zo simpel om 'even' vooraan mee te doen. Zelfs niet voor een zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen."

Dat blijkt want naar verluid komt de 44-jarige Duitser ongeveer een seconde te kort op de rondetijden van Max. In de kartsport waar het om honderdsten en duizendsten gaat, is dat enorm. Het laatste nieuws vanuit Muro Leccese is dan ook dat Schumacher er na twee dagen van vrije trainingen mee stopt en de races niet mee zal doen. In velerlei opzichten is dat toch jammer.

Het programma van Max (KZ1):

Vrijdag 1 maart
10.00-10.15 uur Vrije training 1
12.20-12.35 uur Vrije training 2
15.20-15.30 uur Kwalificatie tijdtraining

Zaterdag 2 maart
09.30-09.40 uur Warming-up
11.40-11.55 uur Kwalificatie serie 1
14.00-14.15 uur Kwalificatie serie 2
16.20-16.35 uur Finale 1 (20km)

Zondag 3 maart
08.45-08.55 uur Warming-up
10.40-10.55 uur Kwalificatie serie 1
12.20-12.35 uur Kwalificatie serie 2
15.00-15.25 uur Finale 2 (25km)

Livetiming is beschikbaar via http://wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Euro. De livestream wordt op zondagochtend ingeschakeld: http://www.wskarting.it/live_streaming.asp?s=WSK_Euro.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Niels Hendrix