scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen neemt het op tegen Michael Schumacher

Gepubliceerd op 24 februari 2013 door Niels Hendrix

Karten wordt gezien als dé kraamkamer en leerschool voor de autosport. Nagenoeg elke autocoureur heeft daar zijn eerste schreden gezet en de mannen uit de Formule 1 divisie zijn daar geen uitzondering op. Zo nu en dan kunnen zelfs de grootste namen het niet nalaten om terug te keren naar hun roots. Zo ook Michael Schumacher, die komend weekend zijn opwachting maakt in de KZ1 bij de eerste ronde van de WSK Euro Series.

In deze hoogste schakelklasse staan stuk voor stuk wereldtoppers aan de start, dus "Der Schumi" gaat als zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen daar een zware dobber aan krijgen, ondanks dat hij nog regelmatig op een kart stapt. Max Verstappen, die zich voor het eerst in zijn carrière rechtstreeks met Schumacher kan meten, ziet daar al naar uit. De 15-jarige CRG-coureur heeft zonder meer respect voor de uiterst succesvolle prestaties van Schumacher, maar beschouwt de 44-jarige Duitser niet als grote concurrent: "Eerlijk gezegd maak ik me geen zorgen over Michael Schumacher. Ik zie hem de race op La Conca niet winnen daar is hij inmiddels te oud voor. Maar we zullen zien hoe snel hij nog is op een kart."


Michael Schumacher reed de afgelopen jaren slechts sporadisch een kartrace

Aan ervaring in ieder geval geen gebrek bij Schumacher. Midden jaren tachtig maakt hij al furore in de kartwereld met overwinningen en titels in de Duitse en Europese kartwedstrijden. In 1994 werd Jos de teamgenoot van Schumacher, toen Verstappen senior de geblesseerde J.J. Letho verving en bij Benetton zijn debuut maakt in de Formule 1. In 1997 reden beide heren nog in de hoogste klasse van de autosport en werd aan het eind van het seizoen Max geboren. Schumacher was op dat moment al tweevoudig F1-wereldkampioen.
Komende weekend gaan deze verschillende generaties dus de strijd met elkaar aan. Max zoals altijd op een CRG/TM en Schumacher – met 308 F1 Grand Prix starts aan ervaring - op een Tony Kart/Vortex.

Overigens is ook de zoon van Michael en Corinna aanwezig voor deze wedstrijd. De 13-jarige Mick Betsch – racend onder de meisjesnaam van Corinna – komt uit in de automatisch geschakelde klasse voor de jeugd, de KF Junior. Het belooft dus een interessant kartweekend te worden op het Italiaanse asfalt.

Klik hier voor de KZ-deelnemerslijst voor de WSK Euro Series op La Conca

Niels Hendrix