Op het South Garda Karting circuit zette Max al op alle voorafgaande dagen de toon. De snelste tijd in de kwalificatie tijdtraining liep hij vrijdag nog op één duizendste van een seconde mis, maar door daarna in alle vijf zijn kwalificatie series als eerste over de streep te komen, "> Max houdt hoofd koel en glijdt naar overwinning Winter Cup! - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max houdt hoofd koel en glijdt naar overwinning Winter Cup!

Gepubliceerd op 17 februari 2013 door Niels Hendrix

Schijnbaar zonder enige noemenswaardige tegenstand heeft Max Verstappen de 18e editie van de Winter Cup op zijn naam geschreven en daarmee prolongeert de CRG-fabriekscoureur zijn KF2-titel van vorig jaar. Een prestatie van wereldformaat gezien het feit dat hij twee weken geleden de eerste race van het seizoen op een geschakelde KZ2-kart ook al wist te winnen.
"Hier ben ik ontzettend blij mee!", laat Max vanuit het Italiaanse Lonato weten. "Na de eerste wedstrijd in de KZ2 in de WSK Master Series te hebben gewonnen, pak ik nu de titel in de Winter Cup KF2. Twee keer achter elkaar winnen is super. Het ging erg goed dit weekend."

Op het South Garda Karting circuit zette Max al op alle voorafgaande dagen de toon. De snelste tijd in de kwalificatie tijdtraining liep hij vrijdag nog op één duizendste van een seconde mis, maar door daarna in alle vijf zijn kwalificatie series als eerste over de streep te komen, werd dat op zaterdag ruimschoots rechtgezet. Daarbij kon een tijdstraf niet meer verhinderen dat hij voor de prefinale op deze zondag de pole positie in handen had.

Bij de start van de prefinale kwam het 15-jarige talent goed weg. Hij behield zijn eerste positie, maar zag gedurende de 20 ronden tellende race wel Niklas Nielsen beetje bij beetje op hem inlopen. De vanaf de vierde plek gestarte Deen was snel en met nog een ronde of vijf te gaan, wist deze Max voorbij te steken. Hoewel Verstappen junior nog aandrong bij Nielsen, moest hij bij het vallen van de vlag genoegen nemen met de tweede plaats op een luttele 0.171s achterstand.
"De achterkant van mijn kart gleed iets teveel, net op de plaatsen waar ik juist het verschil kan maken, dus daarom was ik net niet snel genoeg", vertelt Max over de prefinale. "Na deze race hebben we afstelling van de kart aangepast en dat pakte heel goed uit."


Max Verstappen wint de Winter Cup KF2 2013!


Armand Convers (2e), Max Verstappen (1e) en Martin Kodric (3e)

Gisteren een onverwachte tijdstraf en vandaag een Deen die de kaas van zijn brood at. Maar Max liet zich er niet door gek maken en hield het hoofd koel voor de allesbeslissende finale.
Max: "Ik had er wel vertrouwen in dat de finale beter zou gaan dan de prefinale door de veranderingen die we hadden doorgevoerd aan de kart. En al in de eerste paar ronden van de finale merkte ik direct dat de balans een stuk beter was."
En hoe! Met pech voor polesitter Nielsen, die achteraan het veld moest starten, was de weg vrij voor Max. Na een vlekkeloze start reed hij dan ook onbedreigd in een 25 ronden tellende overwinningstocht naar de wedstrijdwinst. Met ruim vier seconden voorsprong op de vanaf de achtste plek gestarte Armand Convers en vijf tellen op de Kroaat Martin Kodric kwam Max over de lijn om daarmee meteen de KF2 titel in de Winter Cup van vorige jaar te prolongeren. Een geweldige prestatie!

"Dit heb ik mede te danken aan het geweldige chassis van CRG en de motoren van TM, die dankzij fantastische werk door tuner GFR geweldig lopen. Ik wil het hele team en met name mijn monteur bedanken voor al het geweldige werk. Ik ben heel erg blij met hoe we er op dit moment voorstaan en het ziet er goed uit voor de komende races", besluit Max het succesweekend in Lonato.

Uitslagen (zondag) van de Winter Cup 2013 (klasse KF):
Uitslag van de prefinale
Uitslag van de finale

Niels Hendrix