scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max begint seizoen 2013 met pole positie op La Conca!

Gepubliceerd op 01 februari 2013 door Niels Hendrix

Ondanks dat Max Verstappen met zijn 15 jaar de Benjamin in de klasse KZ – de karts met een handgeschakelde motor – is, noteerde de rappe CRG-coureur de snelste tijd in de kwalificatie tijdtraining en veroverde hij daar tussen alle ervaren wereldtoppers de pole positie in het eerste weekend van de WSK Master Series. Een veelbelovend begin van het nieuwe jaar!

Na de vrije trainingen op woensdag en donderdag, waarbij er nog zonder transponder werd gereden, gingen vandaag de kaarten op tafel. De eerste vrije training moest Max nog genoegen nemen met een zevende positie (46.148s) op drie tienden van Ben Hanley. Maar in de tweede vrije training, die vrijdag rond het middaguur op het programma stond, viel alles op zijn plaats. Met 45.279s bleef Verstappen junior het voltallige KZ2-veld voor.

Dat gaf goede hoop voor de kwalificatie tijdtraining. Hoop en wellicht ook verwachting, die Max volledig waar wist te maken. Het verschil met de nummers twee (Hanley) en drie (Paolo de Conto) bedroeg slechts een luttele zes en acht honderdsten van een seconde, maar met 45.434s was Max iedereen te snel af en behaalde hij dus pole positie!
Max: "Ik ben dolblij met deze pole in de klasse KZ! We hebben er hard voor gewerkt en het pakte goed uit. Voor zaterdag en zondag heb ik er vertrouwen in dat we dit om kunnen zetten in punten. De TM-motor die mijn vader heeft geprepareerd loopt super. Het ziet er goed uit voor de rest van het weekend', aldus Max, die het kort houdt omdat hij druk doende is met de voorbereidingen voor morgen.


Max rijdt dit weekend met startnummer 110

Dan staat er in de ochtend een warming-up op het programma, waarna er aan het eind van de zaterdagochtend (11.40 uur) de eerste kwalificatie serie volgt, die Max dus vanaf pole positie zal starten. De uitslag daarvan vormt de startopstelling van de tweede kwalificatie serie (om 14.00 uur). De uitslagen van de twee kwalificatie series bepalen tezamen de startgrid voor de eerste finale om 16.00 uur. Dan gaat het om de punten.
Het programma van Max voor zaterdag en zondag:

Zaterdag 2 februari
09.30-09.40 uur Warming-up
11.40-12.00 uur Kwalificatie serie 1
14.00-14.20 uur Kwalificatie serie 2
16.00-16.20 uur Finale 1 (20km)

Zondag 3 februari
08.00-08.15 uur Warming-up
10.20-10.40 uur Kwalificatie serie 1
12.00-12.20 uur Kwalificatie serie 2
15.00-15.30 uur Finale 2 (25km)

Livetiming is beschikbaar via http://wskarting.it/livetiming.asp?s=WSK_Master. De livestream wordt waarschijnlijk pas op zondag ingeschakeld: http://wskarting.it/live_streaming.asp.
Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page. Vergeet ook niet om ons te "liken" op Facebook!

Uitslagen (vrijdag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2013 (klasse KZ2):
Uitslag van de eerste vrije training
Uitslag van de tweede vrije training
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining

Niels Hendrix