Max rijdt in 2013 op een CRG kart met TM motor

Vooruitkijkend naar 2013, zegt Tinini: "We zullen deelnemen aan de international CIK-FIA kampioenschappen en de WSK Euro Series. "> CRG blikt terug op 2012 en vooruit op 2013 - Verstappen.nl

CRG blikt terug op 2012 en vooruit op 2013

Gepubliceerd op 27 december 2012 door Niels Hendrix

2012 was een jaar dat CRG grote successen heeft gebracht, met Europese en Wereldtitels in bijna elke automatische en geschakelde klasse.
"Zonder twijfel zijn we erg tevreden over 2012", aldus Giancarlo Tinini, de directeur van kartfabrikant CRG. "Ondanks dat we uiteindelijk de KZ1 en KF1 wereldkampioenschappen niet gewonnen hebben. Met ook die twee zou het succes compleet zijn geweest. Vooral in de KF1 hadden we pech, waar Felice Tiene en Max Verstappen in Suzuka crashten tijdens de laatste ronde van de vierde finale. Zonder die crash hadden we met een hele andere score in Macau gestaan en met 25 punten meer hadden we in die Aziatische race vele betere kansen gehad. Desondanks was het een geweldig seizoen."


Max rijdt in 2013 op een CRG kart met TM motor

Vooruitkijkend naar 2013, zegt Tinini: "We zullen deelnemen aan de international CIK-FIA kampioenschappen en de WSK Euro Series. Daarnaast rijden we de WSK Master Series en enkele internationale evenementen zoals de Winter Cup. We zetten twee teams in. Eentje bestaande uit professionals en het andere team met jonge coureurs, die kunnen profiteren van de aanwezigheid van de ervaren mensen, die hen kunnen helpen met het materiaal en de racestrategie. In de komende dagen gaan we de namen van onze rijders bekend maken. Maar ik kan nu al bevestigen dat de professionals in de KZ1 Jonathan Thonon, Davide Fore en Fabian Federer zijn. Max Verstappen, Felice Tiene en Jordon Lennox-Lamb zullen zowel in de KZ1 als KF uitkomen. Alex Palou gaat zijn debuut maken in de KF2 na zijn goede optreden in de KF3. Daarnaast hebben we nog meer coureurs, maar daarover later meer."

Niels Hendrix