scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grosjean opnieuw gecontracteerd door Lotus

Gepubliceerd op 17 december 2012 door Ron Lem

Romain Grosjean zal het seizoen 2013 opnieuw voor het team van Lotus uitkomen, zo heeft de Formule 1 renstal vandaag bekend gemaakt. Hoewel wereldwijd werd verwacht dat de Fransman zou worden vervangen, heeft het team het contract toch met een jaar verlengd. Grosjean leek een veelbelovend seizoen tegemoet te gaan in 2012, maar finishte uiteindelijk slechts drie maal op een podium.
De nu 26-jarige Grosjean maakte zijn debuut in de Formule 1 midden in seizoen 2009 bij Renault, maar stapte daarna over naar de GP2 Series, waar hij in 2011 succesvol de titels in de zowel de algemene GP2 als ook de Asian GP2 Series wist te veroveren.

Na dit zeer succesvolle jaar keerde Grosjean terug in de Formule 1, waar hij als teamgenoot van niemand minder dan Kimi Raikkonen in de Lotus stapte. Grosjean reed het hele seizoen uit, maar het verwachtte grote succes bleef ondanks drie podiumplaatsen echter uit. Ook werd de Fransman een veelbesproken uitsluiting voor één race opgelegd, na de door hem veroorzaakte crash bij de start van de Belgische Grand Prix, hetgeen voor hem de kans op een nieuw contract bij het team aanzienlijk verkleinde. Met uiteindelijk 96 punten veroverde Grosjean toch nog de achtste plaats in het overall klassement, een prestatie die goed genoeg werd bevonden om het, ondanks het wisselende presteren in 2012, toch nog een seizoen bij het team te mogen proberen.


Grosjean mag ook in 2013 weer voor Lotus uitkomen

Grosjean zelf is erg blij met de hernieuwde kans en spreekt dit ook uit in een eerste reactie: "Het is fantastisch om het in 2013 nogmaals bij dit schitterende team te mogen proberen. Het voelt erg goed om te merken dat het hele team me ondersteunt en ik popel dan ook om het vertrouwen van het team weer waar te kunnen maken straks op de baan in Australië."
Grosjean heeft ondanks de tegenslagen en mindere gebeurtenissen in 2012 veel geleerd gedurende het afgelopen seizoen. "Ik zal de lessen die ik daaruit meegekregen heb uiteraard zeer serieus nemen en in de praktijk brengen, zodat ik komend seizoen beter en sterker zal zijn op de baan. Bovendien is de E21 een nieuwe wagen met veelbelovende kwaliteiten en ik kan dan ook niet wachten om deze nieuwe wagen in de praktijk te mogen gaan besturen."


Kimi en Romain zij aan zij tijdens de Grand Prix van Hongarije 2012

Teambaas Eric Boullier toont zich ook tevreden met de nieuwe verbintenis: "Romain is een goede rijder en beschikt over veel talent. Wij zijn dan ook blij dat hij voor een tweede seizoen onze renstal wil komen versterken. Met het aanblijven van twee van zulke sterke rijders zien wij kans onze sterke positie uit 2012 in het nieuwe seizoen verder uit te bouwen."


Het moment uit 2012 waar Grosjean een zware crash veroorzaakt bij de start van de Belgische Grand Prix

Boullier toont zich ook zeer tevreden over met name de samenwerking tussen Kimi en Romain. "De samenwerking, in het eerste seizoen dat beiden samen bij ons team reden, was dermate goed dat wij voor het nieuwe seizoen ook hier grote mogelijkheden zien. We hebben in 2012 toch regelmatig op het podium gestaan en dat gaan we in 2013 liefst nog vaker doen", besluit Boullier zijn gesprek.

Ron Lem