De 15-jarige CRG-coureur maakte van de nood een deugd "> Max sluit seizoen 2012 af in spotlights op gala's - Verstappen.nl

Max sluit seizoen 2012 af in spotlights op gala's

Gepubliceerd op 16 december 2012 door Niels Hendrix

Traditiegetrouw staan er aan het eind van het jaar gala's op het programma om het kartseizoen in stijl af te sluiten. Vandaar dat Max Verstappen vorige week acte de présence gaf op het CRG Gala van de Italiaanse kartfabrikant, waar hij halverwege het seizoen naar overstapte.

"Bij mijn terugkeer naar CRG was ik alweer competitief in mijn eerste race. Helaas maakte ik enkele fouten, maar je hebt ook een beetje geluk nodig om te winnen. In een paar races had ik pech", zegt Max eerlijk. "Ik heb nog geen definitief programma voor volgend jaar, maar waarschijnlijk zal ik in meer dan één categorie uitkomen - waaronder KZ1 - net als ik dit jaar heb gedaan. Natuurlijk ga ik proberen alle races te winnen! CRG is een zekerheid en we kunnen goed presteren."

De 15-jarige CRG-coureur maakte van de nood een deugd door tijdens zijn verblijf in Italië de kart op te gaan en nieuw materiaal te testen. Op het circuit van Lonato reed hij zowel met schakelkarts als de automatisch geschakelde varianten. Daarbij voelde Max ook de nieuwe KF2-motor van TM aan de tand, waarbij een snelste rondetijd van 42.2s werd genoteerd.


Max Verstappen, WSK Master Series KF2 kampioen 2012


Max Verstappen, Felice Tiene en Tom Joyner, de top 3 van de WSK Master Series KF2 2012

"Ik heb goede testdagen achter de rug hier in Lonato", aldus Max. "Het is heerlijk om de geschakelde KZ-kart te rijden. Ik ben zeer tevreden over de snelheid. De eerste race van het jaar, de Winter Cup in Lonato zal ik echter op een KF2 rijden, als titelverdediger."
Na twee dagen op een KZ, stapte Max voor twee dagen op een KF2-kart. "De nieuwe TM motor is super! Ondanks dat ik de hele dag op dezelfde set banden reed, was de snelheid echt goed. Ik kan niet wachten tot het seizoen weer begint", klinkt het strijdlustig. "Zelfs met een standaard KF2-motor was ik vier tienden sneller dan mijn pole positie tijd tijdens de Winter Cup begin dit jaar. Ik denk dat ik TM nu al kan bedanken voor deze geweldige motor. Ik kan niet wachten om ermee te racen."

De trip naar Italië werd aansluitend afgesloten op het WSK Gran Gala in Montichiari, waar afgelopen zaterdag de WSK kampioenen werden gehuldigd. Daar ontving Max als KF2-kampioen van de WSK Master Series een welverdiende bokaal voor zijn prestaties.

Niels Hendrix