Die onderhandelingen gaan niet alleen over hard kunnen rijden en de hoeveelheid euro's die ermee gemoeid zijn, laat Van der Garde weten: "Op de achtergrond speelt natuurlijk ook politiek. Bernie Ecclestone laat zijn stem ook gelden en heeft aangegeven liever een Russische coureur te hebben "> Nu of nooit Formule 1 voor Van der Garde - Verstappen.nl

Nu of nooit Formule 1 voor Van der Garde

Gepubliceerd op 12 december 2012 door Niels Hendrix

Terwijl de dagen voorbij kruipen en de kerst in zicht komt, blijft Giedo van der Garde op het verlossende telefoontje van Caterham wachten. De Nederlander is na een seizoen als testcoureur bij de Formule 1 renstal nog altijd in de race voor het tweede stoeltje naast Charles Pic. Een race waarin hij niet weet of hij voor ligt of wanneer deze afgevlagd gaat worden.

"Het is heel spannend", vertelt Van der Garde. "De onderhandelingen over een racezitje bij Caterham lopen en ik zit al twee weken in spanning te wachten. De ene dag gaat het beter dan de andere. Mijn management is in onderhandeling met teambaas Tony Fernandes. We hebben bij Caterham ons voorstel liggen en de beslissing is nu aan hun."

Die onderhandelingen gaan niet alleen over hard kunnen rijden en de hoeveelheid euro's die ermee gemoeid zijn, laat Van der Garde weten: "Op de achtergrond speelt natuurlijk ook politiek. Bernie Ecclestone laat zijn stem ook gelden en heeft aangegeven liever een Russische coureur te hebben met het oog op een Grand Prix in Rusland in 2014. Dat is moeilijk. Maar ik heb mijn best gedaan en heel goed zelfs. Nu is het afwachten en we zullen zien."


"Het is nu of nooit", aldus Van der Garde

De kans bestaat dus dat Vitaly Petrov, of een van de andere namen die genoemd worden, bij Caterham komt te rijden. Op de vraag "wat dan?" zegt Van der Garde: "Dat zou balen zijn. Dit is mijn laatste kans om de Formule 1 te halen. Het is nu of nooit. Met mijn 27 jaar ben ik niet meer de jongste als je bijvoorbeeld kijkt naar Sebastian Vettel, die als 26-jarige al drievoudig wereldkampioen is."
Toch blijft Van der Garde positief. "Mocht het niet lukken dan ben ik ervan overtuigd dat er wel iets anders op mijn pad gaat komen. Maar ik ga er vooralsnog gewoon vanuit dat het gaat lukken."

Niels Hendrix