"> Van der Garde verwacht binnen twee weken duidelijkheid - Verstappen.nl

Van der Garde verwacht binnen twee weken duidelijkheid

Gepubliceerd op 03 december 2012 door Niels Hendrix

Eigenlijk had Giedo van der Garde verwacht - of op zijn minst gehoopt - nu al duidelijkheid te hebben gekregen van Catherham en een verlossend telefoontje gehad te hebben dat hij in 2013 voor het Formule 1 team zou rijden. Helaas voor de Nederlander is het nog niet zo ver, maar hij gaat er vanuit binnen twee weken te horen waar hij aan toe is.

Afgelopen F1-seizoen maakte Van der Garde als testrijder kilometers voor Caterham en reed hij daarnaast in de GP2. Zijn prestaties worden voldoende gewaardeerd om de 27-jarige coureur in overweging te nemen voor het stoeltje naast de door Caterham bevestigde Charles Pic.
"We hadden gehoopt vorige week duidelijkheid te krijgen, maar Caterham heeft de beslissing naar voren geschoven. Zij hebben tenslotte de macht, wij kunnen niets anders doen dan afwachten", aldus Van der Garde.


In 2012 testrijder, in 2013 een volledige baan?

Stilzitten bij de telefoon is er echter niet bij. "Gelukkig heb ik genoeg te doen. We zijn onlangs verhuisd, dus zijn er in huis nog genoeg zaken te regelen. Daarnaast heb ik nu eindelijk tijd om iedereen weer te zien. Daar geniet ik van en geeft me afleiding. Maar als het goed is, hebben we binnen twee weken duidelijkheid", verklaart Van der Garde.
Waarschijnlijk weten we dus voor de kerst of er in 2013 weer een Nederlander in de Formule 1 rijdt.

Niels Hendrix