scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geen HRT op deelnemerslijst

Gepubliceerd op 02 december 2012 door Niels Hendrix

Het is geen geheim dat de situatie bij het financieel geplaagde HRT al tijden nijpend was. Nu lijkt echter het doek definitief gevallen voor het Spaanse team. De FIA heeft namelijk de voorlopige deelnemerslijst voor 2013 gepubliceerd en daarop mist de naam van HRT, dat al enige weken te koop stond. Vanwege de deadline voor de aanmelding voor volgend jaar moest er voor afgelopen zaterdag een koper gevonden worden en dat is klaarblijkelijk niet gelukt.

Het debuut van het team in de Formule 1 zou aanvankelijk in 2010 onder de naam Campos gebeuren, maar budgetproblemen zorgden voor een verkoop aan de familie Carabante, die het omdoopte tot Hispania Racing Team. Halverwege 2011 kwam er weer een nieuwe eigenaar, ditmaal Thesan Capital, dat Luis Perez-Sala tot teambaas benoemde en er een volledig Spaans team van maakte met haar hoofdkantoor in Zuid-Europese land.
Tegen het einde van dit seizoen werd duidelijk dat HRT wederom ter overname stond en ondanks de geruchten over een geïnteresseerde Chinese koper, lijkt het nu echt voorbij voor HRT.


Ook HRT-coureurs Narain Karthikeyan en Pedro de la Rosa lijken via de achterdeur te verdwijnen

Elk jaar was het voor HRT weer een hele strijd om de openingsrace van het seizoen te halen. Dat op zich was al een hele prestatie. Het enige andere kleine succes dat het team kon bijschrijven, was het feit dat HRT in 2010 en 2011 als elfde in het constructeurskampioenschap eindigde en daarmee Virgin Racing, het huidige Marussia, voor bleef.

Niels Hendrix