scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vanaf pole naar eerste winst in Las Vegas

Gepubliceerd op 16 november 2012 door Niels Hendrix

Op de derde dag van de Superkarts! USA Supernationals in Las Vegas heeft Max Verstappen opnieuw laten zien dat hij het racen beslist in het bloed heeft zitten. De jeugdige Verstappen begon de dag al goed met de warming-up. Op het doorgaans als parkeerterrein dienende asfalt zette Max al vrijwel meteen de snelste tijd neer. Maar de 48.760s was nog niet zo goed als de 44 seconden die gisteren werden geboekt en dus ging Max er vol tegenaan en toen de zeven minuten durende warming-up ten einde kwam, mocht een fraaie 43.841s worden genoteerd als snelste van de sessie.

Als volgende stond de kwalificatie tijdtraining voor de KZ2-klasse op het programma. Max kwam niet direct de baan op, maar toen zijn kart met geluksnummer 3 dan toch de pitlane uitgestuurd werd, ging Max weer als vanouds erop los. Binnen enkele ronden noteerde Max al tijden in de top vier, maar liet het hier niet bij zitten. In de zesde minuut van de twaalf minuten durende sessie verbeterde Max zijn warming-up tijd en zette een tijd van 43.782s neer, goed voor de hoogste plaats in de lijst. Uiteindelijk zou een tijd van 43.586s deze eerste positie alleen nog maar verstevigen. Max mag dan ook in de eerste kwalificatie serie van 12 ronden vanaf pole positie van start. "Ik ben erg tevreden over dit resultaat. De kart ging goed en alles klopte gewoon", aldus Max na afloop aan de telefoon.


Mooi glad asfalt, goed weer en een prima kart. Wat kan een supertalent zich nog meer wensen...

Als de eerste kwalificatie serie van start gaat, zet Max direct de toon door al in de eerste ronde een gat te slaan van 0,210 seconden ten opzichte van Patrik Hajek. Max weet het gat uit te bouwen naar 0,305 seconden als in de vijfde ronde tot grote schrik de kart even hapert.
"Ik wilde naar de derde versnelling schakelen en toen viel de motor stil. Ik heb hem toen in zijn twee gezet en toen pakte de motor gelukkig weer", aldus Max over dit moment. Het gevolg is dat hij terugvalt naar de derde positie. "Net op dat moment gingen de twee voor mij flink snel, maar ik ben er zo hard mogelijk achteraan gegaan. Toen zij weer iets terugvielen in snelheid kon ik er voorbij dus dat ging goed allemaal."


Zelfs na terugval naar plaats drie weet Max de situatie heer en meester te blijven. De opmars naar het front is weer begonnen

Met een verschil van 1.1 seconden is dit een beste kluif voor de snelle Verstappen, die nog zeven ronden heeft om de opgelopen achterstand weer in te halen. Max zet alles op alles en al na drie ronden is het Marco Ardigo die de kart met nummer 3 voorbij ziet stuiven. Max gaat vervolgens achter de koploper Patrik Hajek aan en in de voorlaatste ronde is ook deze prooi voor Max. Na een fraaie inhaalmanoeuvre heeft Max de leiding in de strijd weer te pakken en geeft deze niet meer uit handen. "Ik mag morgen beide kwalificatie series van pole positie gaan starten. Als alles dan ook weer zo goed gaat, heb ik zondag ook een fraaie uitgangspositie." En met deze uitspraak besluit Max het gesprek vanuit Las Vegas na een wederom perfect verlopen dag.


Met beide heren technici op de foto. CRG, TM en PSL Karting hebben voor het goede materiaal gezorgd en zo kon de dag voor Max niet meer stuk

Uitslagen (vrijdag) van de Superkarts! USA Supernationals 2012 KZ2:
Uitslag van de warming-up
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining
Uitslag van de 1e kwalificatie serie

Ron Lem