scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tweede dag SKUSA in Las Vegas ook prooi voor Max

Gepubliceerd op 16 november 2012 door Niels Hendrix

Net als op woensdag stond de donderdag in Las Vegas voor Max in het teken van vrije trainingen. En net als de dag ervoor was Verstappen junior aan het eind van de dag de snelste KZ2-coureur. Een ijzersterke prestatie in het ervaren veld vol wereldtoppers in de 16e editie van de Superkarts! USA Supernationals.

Op het parkeerterrein van het Rio Hotel, dat voor de gelegenheid tot een tijdelijk kartcircuit is omgetoverd, trad Max aan voor de eerste van vier vrije trainingen. Maar toen er na de zeven minuten durende sessie een veertiende tijd (45.179s) op de klokken stond, was de conclusie snel getrokken.
"We hadden een andere kart geprobeerd en daar zaten nieuwe remmen op", doet Max uit de doeken vanuit de Amerikaanse gokstad. "Maar daarmee kon ik niet hard genoeg afremmen. Ik moest veel eerder gaan remmen dan ik wilde, dus dat chassis hebben we weer aan de kant gezet en we zijn verder gegaan met dezelfde kart als gisteren."


Wie ziet er zondag het eerste de zwart/wit geblokte vlag en verdient de bijbehorende vette cheque?


Karten met "The Strip" van Las Vegas op de achtergrond

Dat bleek een goede zet, want in de twee daarop volgende trainingen zat Max op 0.127s en 0.247s van de snelste tijd, hetgeen goed was voor de tweede en achtste plaats. Max rijdt dit weekend op zijn CRG kart met TM motor voor het team van PSL Karting, de Canadese tak van CRG. Vanzelfsprekend hoort daar ook de nodige technische ondersteuning bij.
Max: "Vandaag hebben we voornamelijk gewerkt aan de voorkant van de kart, om daar meer grip te krijgen. Ook hebben we de bandendruk veranderd en uiteindelijk nog een paar tienden gevonden."

In de vierde en laatste vrije training aan het eind van de ochtend (plaatselijke tijd) wist Max de aller-snelste tijd van de dag te noteren. "Zeker over de laatste vrije training ben ik tevreden", aldus het 15-jarige karttalent. "Ik reed met nieuwe banden en de rembalans stond niet helemaal goed, want bij het aanremmen gleed de kart aan de achterzijde weg. Toen ik de rembalans iets naar voren had gezet om dat te verhelpen, was dat na de piek in de prestatie van de banden. Toch reed ik daarna nog een snellere tijd, dus uiteindelijk had ik nog wel een tiende eraf kunnen halen."


Max rijdt met zijn geluksnummer


Monteur en begeleider Jos wist tussendoor deze foto te sturen

"Morgen ga ik natuurlijk voor de pole positie", klinkt het zelfverzekerd uit de mond van Max. "Zeker als je ziet hoe goed het nu gaat. Maar het is lastig om het zo te plannen dat je geen verkeer op de baan hebt tijdens je perfecte rondje. Dat moet allemaal samen vallen."
Op vrijdag staan na de warming-up de kwalificatie tijdtraining en de eerst kwalificatie serie op het programma. Zaterdag worden de andere twee kwalificatie series verreden. Op "SuperSunday" is tenslotte de KZ2 finale race.

Het programma van Max, in Nederlandse tijden:

Vrijdag 16 november
17:00-17:10 uur Warming-up
18:15-18:30 uur Kwalificatie tijdtraining
19:45-20:00 uur Kwalificatie serie 1 (12 ronden)

Zaterdag 17 november
17:00-17:10 uur Warming-up
18:15-18:30 uur Kwalificatie serie 2 (12 ronden)
19:45-20:00 uur Kwalificatie serie 3 (12 ronden)

Zondag 18 november
17:50-18:00 uur Warming-up
23:30-23:45 uur KZ2 Introductie
23:45-00:15 uur KZ2 Race (25 ronden)

Livetiming en live audio zijn beschikbaar via http://www.ekartingnews.com/live. Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (donderdag) van de Superkarts! USA Supernationals 2012 KZ2:
Uitslag van de 1e vrije training
Uitslag van de 2e vrije training
Uitslag van de 3e vrije training
Uitslag van de 4e vrije training

Niels Hendrix