"> Max zet de toon in Las Vegas - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max zet de toon in Las Vegas

Gepubliceerd op 14 november 2012 door Niels Hendrix

Sinds een week is Max Verstappen in de wereldberoemde gokstad Las Vegas, waar hij komend weekend in de klasse KZ2 deelneemt aan de 16e editie van de Superkarts! USA Supernationals. Daar ligt met de glitter en glamour van de Las Vegas Strip in de achtergrond op het parkeerterrein van het Rio Hotel een tijdelijk kartcircuit.

"Het circuit is erg kort met veel hairpins", doet Max uit de doeken. "Het heeft een recht stuk maar verder is het bochtig. Het is wel een brede baan, dat is zo mooi aangelegd. Zo te zien zijn er ook wel een paar plekken waar je kunt inhalen." Hoewel Max met zijn vijftien jaar het gokken nog moet laten, heeft hij natuurlijk wel de omgeving bezichtigd. "Las Vegas is een indrukwekkende stad met mooie gebouwen. Het ziet er allemaal even fantastisch uit. Maar na drie dagen heb ik wel weer genoeg winkels gezien en wil ik racen."


Uitzicht vanaf het Rio Hotel op de special aangelegde kartbaan


Inclusief curbstones

Vele wereldtoppers zijn naar de Verenigde Staten van Amerika afgereisd om mee te dingen naar de riante prijzenpot. Zo ook Max, die in de schakelklasse geduchte concurrentie kan verwachten van mannen als Marco Ardigo, Armand Convers, Ben Hanley, Alessandro Piccini, Mirko Torsellini, de winnaar van vorig jaar Anthony Abbasse, Rick Dreezen en de Nederlanders Bas Lammers en Jorrit Pex.
Samen met de laatste staat hij ingeschreven voor PSL Karting, de Canadese tak van het Italiaanse CRG, waar Max doorgaans voor uitkomt. Het materiaal blijft met een CRG chassis en TM motor ongewijzigd en ook begeleider Jos en monteur René zijn ingevlogen om zo optimaal mogelijk voor de dag te komen tijdens deze laatste race van het seizoen.

Vandaag maakte Max zijn eerste meters op het asfalt in Las Vegas. Dat ging goed of beter gezegd uitstekend, want Verstappen junior zette de snelste tijd van de dag neer in het 35-koppig KZ2-veld!
Hoewel in de eerste drie vrije trainingen een transponder niet verplicht was op de kart, was duidelijk dat de rondetijden elke training omlaag bleven gaan en werden de snelste tijden genoteerd in de vierde en afsluitende training. Met 44.960s bleef Max daarin de Fransman Abbasse 34 duizendsten voor.


Max is te gast bij PSL Karting


De karts van Jorrit Pex en Max Verstappen (met nummer 3)

"Vanmorgen heb ik drie vrije trainingen gereden", vertelt Max. Door het tijdsverschil van negen uur met de stad in Nevada vonden die in Nederlandse tijd dus 's avonds plaats. "De eerste training heb ik gebruikt om de baan te leren kennen, dat ging gelijk al goed. Ook de tweede en derde sessies gingen super en in de laatste training was ik snelste, dus het was een goede dag."
Dat Max met voor hem onbekende MG banden moet rijden, deert hem niet. "Eigenlijk zijn dat gewoon Vega banden onder een ander merk. Qua grip zijn die hetzelfde."

Donderdag rijdt Max wederom vier vrije trainingen van elk zeven minuten. Op vrijdag staan de kwalificatie tijdtraining en de eerst kwalificatie serie op het programma. Zaterdag worden de andere twee kwalificatie series verreden. Op "SuperSunday" is tenslotte de KZ2 finale race.

Het programma van Max, in Nederlandse tijden:

Donderdag 15 november
17:00-17:10 uur Vrije training
18:00-18:10 uur Vrije training
19:00-19:10 uur Vrije training
20:00-20:10 uur Vrije training

Vrijdag 16 november
17:00-17:10 uur Warming-up
18:15-18:30 uur Kwalificatie tijdtraining
19:45-20:00 uur Kwalificatie serie 1 (12 ronden)

Zaterdag 17 november
17:00-17:10 uur Warming-up
18:15-18:30 uur Kwalificatie serie 2 (12 ronden)
19:45-20:00 uur Kwalificatie serie 3 (12 ronden)

Zondag 18 november
17:50-18:00 uur Warming-up
23:30-23:45 uur KZ2 Introductie
23:45-00:15 uur KZ2 Race (25 ronden)

Livetiming en live commentaar zijn beschikbaar via http://www.ekartingnews.com/live. Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (woensdag) van de Superkarts! USA Supernationals 2012 KZ2:
Uitslag van de 4e vrije training

Niels Hendrix