scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Faillissement Doornbos teruggedraaid

Gepubliceerd op 26 oktober 2012 door Niels Hendrix

In een hoger beroep is het bankroet van het bedrijf van Robert Doornbos teruggedraaid. Voormalig sponsor Harry Muermans had het faillissement aangevraagd, hetgeen eind juli werd toegekend, maar nu in hoger beroep door de rechter ongeldig werd verklaard.

Doornbos: "Ik ben heel blij met dit nieuws, het geeft onwijs veel positieve energie. Het geeft me ook de vrijheid om mijn naam te zuiveren naar de sponsoren die wel graag verder met me willen."
Inmiddels zijn Muermans en Doornbos al drie jaar lang in een juridisch steekspel verwikkeld. De sponsoring van Muermans bracht Doornbos naar de Formule 1, maar later besloot de financier zijn sponsorgeld terug te eisen. Het bedrag van in totaal elf miljoen euro zou volgens hem om een lening zijn gegaan. Daarnaast claimde de vastgoedondernemer met succes 970.000 euro aan inkomsten die de Rotterdammer ten onrechte buiten hun gezamenlijke bedrijf Eagle Corporate op de Britse Maagdeneilanden heeft gehouden. Dat werd gebruikt om de geldstromen rondom de raceactiviteiten te reguleren.

Die door de rechter toegekende bijna één miljoen euro weigerde Doornbos te betalen, waarna Muermans het faillissement eiste. De Robert Doornbos BV is na drie maanden in ieder geval weer in leven, wat de coureur de kans geeft om zijn carrière nieuw leven in te blazen: "Er zijn gesprekken met teams aan de gang. Het zal geen Formule 1 meer worden, daarvoor lig ik er te lang uit." Doornbos denkt aan de IndyCar series of het FIA World Endurance Championship. "Misschien kan ik in een dergelijke klasse nog wel tien jaar aan de bak blijven", aldus Doornbos.

Op 30 oktober dient bij de rechtbank in Roermond nog een grote zaak tussen Doornbos en Muermans. Dan wordt het terugeisen van de elf miljoen geïnvesteerde euro beoordeeld.

Niels Hendrix