Rechts een BMW Z4 GT3

"> City Challenge trapt af - news.verstappen.com

scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

City Challenge trapt af

Gepubliceerd op 25 oktober 2012 door Niels Hendrix

De City Challenge is gearriveerd! Dat was vandaag de boodschap aan de bevolking in Bakoe, toen een spectaculaire parade van krachtige GT3 auto's voorbij toerde vanaf het tijdelijke straatcircuit aan de zee tot aan het Kempinski Hotel Badamdar, de officiële hospitality parter van het evenement. De stoet aan bolides hield halt voor het hotel, waar een persconferentie en presentatie gehouden werden en coureurs handtekeningen zetten voor de toeschouwers. Een andere handtekeningensessie werd bij Park Boulevard gehouden.
De parade was de officiële start van het driedaags City Challenge evenement, dat naast de sportscar races en demonstraties op het tijdelijke stratencircuit rondom het bekende regeringsgebouw een wijde keur aan culturele activiteiten kent.


Rechts een BMW Z4 GT3


De Mercedes-Benz SLS AMG van Bernd Schneider en Serhey Afanasiev

"Raceauto's door straten van mooie steden is een belangrijk onderdeel in de filosofie van de City Challenge, dus om de auto's met een parade aan de fantastische stad Bakoe te laten zien, was een logisch gevolg", zegt Hartmut Beyer, de directeur van de Duitse organisatie, dat het evenement in samenwerking met het Azerbeidjaanse Ministerie van Sport en Jeugd heeft opgezet.
"De City Challenge is een geweldige manier om de stad Bakoe en het land Azerbeidzjan te promoten bij een wereldwijd publiek met TV uitzendingen in 120 landen en bijna 300 miljoen huishoudens. Deze parade was een fantastisch voorproefje voor de lokale bevolking in Bakoe. Teamleden en coureurs genoten van de ervaring om hun auto's door de straten te sturen, hoewel ze graag harder waren gegaan... Maar daar hebben ze de komende drie dagen op het circuit voor!"


Jos Verstappen en Jacques Villeneuve voor hun BMW Z4 GT4 van Vita4One

Alle belangrijke informatie over de City Challenge GT Race, zoals het programma, de deelnemerslijst en info over de uitzendingen, is gebundeld in het volgende artikel: Programma City Challenge GT Race Bakoe.

Niels Hendrix