scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Van der Garde bij rookietest in actie voor Catherham

Gepubliceerd op 25 oktober 2012 door Niels Hendrix

Giedo van der Garde mag tijdens de rookietest in Abu Dhabi twee dagen rijden voor Catherham. De Nederlander komt al regelmatig op vrijdagochtend tijdens een Grand Prix weekend voor het team in actie en mag nu op dinsdag 6 en woensdag 7 november zijn kunsten laten zien tijdens de testdagen voor coureurs die nog nooit een Formule 1 race gereden hebben.

De 27-jarige Van der Garde is samen met Robin Frijns, die voor Sauber en Red Bull gaat testen, de tweede Nederlander die op het circuit van Yas Marina aan het werk mag. Hij heeft er al zin in: "Tegen die tijd heb ik meerdere vrije trainingen afgewerkt. Het is mooi dat daar nu nog twee dagen bovenop komen", aldus Van der Garde. "Het wordt hard werken, maar dat krijg je als je zo veel mogelijk wil leren."


Komend weekend rijdt Van der Garde de vrijdagtraining in India

De coureur vervolgt: "Ik ga er alles aan doen om het team een steuntje in de rug te geven voor de laatste twee races. Volgens mij heb ik dit jaar veel geleerd bij Caterham, zowel in de GP2 als in de Formule 1. Deze talententest is opnieuw een stap in de goede richting voor mijn loopbaan als professioneel coureur."

Nadat Van der Garde twee dagen getest heeft, krijgt de 21-jarige Amerikaan Alexander Rossi de laatste dag het Caterham stuurtje in handen. Het team wil de twee coureurs belonen voor hun prestaties dit jaar. "Giedo heeft een goed jaar achter de rug in de GP2, waarin hij twee races won", zegt de directeur van het team, Cyril Abiteboul.
"Deze test is een beloning voor Giedo en Alexander, maar we hebben nu ook twee coureurs die we kennen in de auto zitten. Ze kennen het team, weten wat de wagen nodig heeft en zijn bekend met het circuit. Dat zijn voor ons de belangrijkste dingen voor deze test."

Niels Hendrix