scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max sluit dag in Macau na tweede plek af met pech

Gepubliceerd op 20 oktober 2012 door Niels Hendrix

Het pechduiveltje dat Max Verstappen dit seizoen al met enige regelmaat plaagt, heeft hem tot in Macau weten te achtervolgen. Daar reed de CRG coureur vanaf pole positie in de eerste race naar de tweede positie, maar viel hij halverwege de tweede race vanaf de tweede plek uit met technisch malheur. Desondanks is Max niet ontevreden.

De zaterdag van de tweede ronde van het CIK-FIA World Karting Championship KF1 begon met twee vrije trainingen, die Max goed afsloot met een vijfde (46.008s) en derde tijd (45.770s). In de acht minuten durende kwalificatie tijdtraining die daarop volgde, liet het 15-jarige karttalent zich van zijn beste kant zijn. Met een gemiddelde snelheid van 95km/uur was hij al zijn KF1-concurrenten op de 1203 meter lange baan te snel af. "Ondanks dat we iets aan de kart veranderd hadden, wat niet goed uitpakte, zaten we er in de vrije trainingen goed vooraan bij", aldus Max, die inmiddels weer helemaal fit is. "En de kwalificatie tijdtraining was gewoon super!"


Max in zijn CRG/TM kart met op de achtergrond gokstad Macau

Terwijl de temperatuur tot 29 graden opliep, stond Max op pole positie klaar voor de start van de eerste race van het weekend. De tweede plek op de startgrid naast hem bleef echter leeg. Leider in het kampioenschap Flavio Camponeschi had met een haperende motor te kampen en zou de eerste van de vier races verstek moeten laten gaan en zo wellicht kostbare punten mislopen.
Bij de start behoudt Max de leiding, maar de concurrentie is hevig. Zo gebeurt het dat in de tweede ronde Ben Hanley en Felice Tiene voorbij komen, maar nog in dezelfde omloop pakt Verstappen junior de laatste terug en bezet hij dus de tweede stek. Niet voor lang, want twee ronden later weet Max Hanley te verschalken en de leiding te heroveren. Het gevaar komt echter van achteren in de vorm van Tom Joyner, die inmiddels van P4 naar P2 is gegaan en de jacht inzet op Max.

Joyner is nipt sneller dan de Limburger en Max moet in de negende ronde zijn meerdere erkennen in de Engelsman. Hij probeert nog aan te haken, maar als niet veel later Hanley op zijn achterbumper zit, heeft Max zijn handen vol aan de ART GP coureur. De CRG coureur weet stand te houden en zo finisht Max als tweede achter Joyner en voor Hanley. De laatste zou na afloop van de race een tijdstraf van tien seconden krijgen en daardoor terugvallen naar de zesde plek.
Max vertelt: "Ik begon goed, maar halverwege de race kreeg ik problemen met mijn achterbanden. Ik begon teveel te glijden. Ik had teveel van mijn banden gevraagd, omdat ik moest blijven pushen en daarom ging het in de laatste ronden niet meer goed. Deze gladde baan is erg zwaar voor de banden. Ondanks dat je natuurlijk wilt winnen, ben ik tevreden met deze tweede plaats."


Het podium na de eerste race: Max Verstappen (2e), Tom Joyner (1e) en Pedro Hiltbrand (3e)

De tweede race start Max vanaf P2. Wanneer de lichten op groen gaan en de rollende start volgt, verliest Max twee plaatsen, die hij beide in nog in de eerste ronde weer terugpakt. Zo passeert Verstappen junior na de eerste ronde de start/finish lijn als tweede. In de vierde ronde weet Max met een mooie inhaalmanoeuvre Joyner te passeren. Leider in het kampioenschap Camponeschi is ondertussen in de eerste zes ronden van de dertigste naar de tiende plek opgeklommen.
Max blijft de race leiden tot hij in de twaalfde ronde wordt ingehaald door Joyner. Enkele tellen daarna is de race van Max echter plotsklaps voorbij. Met een technisch euvel zet hij noodgedwongen en teleurgesteld zijn kart stil langs de baan.
Camponeschi blijft ondertussen doortrappen en gaat in de zeventiende ronde van de vijfde naar de tweede positie. Daar zal hij na 21 ronden en een mooie inhaalrace ook finishen, achter Joyner en voor Jordon Lennox-Lamb.

"Mijn tweede race begon heel goed, want ik reed zo naar de leiding. Daarna kreeg ik weer hetzelfde probleem en begon ik te glijden. Dus ik denk dat we voor morgen voor de banden terug gaan naar de vorige afstelling." Over de pech die hem in de dertiende ronde trof, zegt Max: "De ontsteking ging kapot. Op het rechte stuk stopte mijn motor er opeens mee. Flink balen dat dit nu gebeurt. Het zit dit jaar niet mee wat dat betreft." Kampioen worden zit er niet meer in, beseft ook Max: "Morgen ga ik proberen te winnen. Dat is het enige wat we nog kunnen doen."


Max mag dan verslagen zijn, opgeven doet hij niet!

Het programma van Max, in Nederlandse tijden:

Zondag 20 oktober
03.00-03.20 uur Vrije training
04.15-04.23 uur Kwalificatie tijdtraining
05.30-05.55 uur Race 3 (21 ronden)
09.40-10.05 uur Race 4 (21 ronden)

Livetiming en het programma zijn beschikbaar via http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2012/macau/live.html. Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page.
De races worden op zondag live gestreamd via: http://www.cikfia.tv.

Uitslagen (zaterdag) van de 2e ronde van het CIK-FIA World Karting Championship KF1 2012:
Uitslag van de 1e vrije training
Uitslag van de 2e vrije training
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining
Uitslag van de 1e race
Uitslag van de 2e race

Niels Hendrix