scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Deelnemerslijst City Challenge

Gepubliceerd op 18 oktober 2012 door Niels Hendrix

De voorbereidingen voor de eerste City Challenge GT Race op het stratencircuit van Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, vorderen gestaag. Sinds begin deze week zijn de organisatie en lokale bedrijven druk doende om het circuit in gereedheid te brengen. Betonblokken, vangrails, veiligheidshekken en tribunes worden opgebouwd. Met nog één week voor de actie van start gaat, is er een deelnemerslijst van 24 GT auto's gepubliceerd.

"Sinds de bekendmaking van ons evenement in Bakoe hebben we veel positieve reacties ontvangen van vele teams en coureurs. Maar het bijeenbrengen van een startveld was geen eenvoudige taak aangezien de meeste teams hun planning voor het seizoen al vast hadden staan. Desondanks zijn we verheugd met de vele steun die we van alle betrokkenen hebben ontvangen en we zijn trots met op ons evenement", laat Hartmut Beyer als CEO van de Duitse organisatie optekenen. "We kijken erg uit naar komende week!"


De City Challenge GT Race in Bakoe is op 26, 27 en 28 oktober

Met zeven verschillende merken, ex-Formule 1, DTM en GT kampioenen, kent de deelnemerslijst een mooie variëteit. Befaamde autobouwers BMW, Corvette, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-Benz en Porsche zijn vertegenwoordigd.
Het coureursveld is van eenzelfde kwaliteit met voormalig Formule 1 en Le Mans LMP2 winnaar Jos Verstappen, F1 en CART kampioen Jacques Villeneuve en meervoudig DTM kampioen Bernd Schneider.

De Nederlandse ogen zijn natuurlijk gericht op Jos, die samen met Villeneuve de cockpit van een BMW Z4 GT3 van het Duitse Vita4One raceteam deelt. Andere Nederlandse deelnemers zijn Yelmer Buurman en Stef Dusseldorp.
Buurman rijdt net als Jos een BMW Z4 van Vita4One en deelt de auto met de Oostenrijkse coureur Nikolaus Mayr-Melnhof. Dusseldorp rijdt samen met de Fransman Frédéric Makowiecki in een McLaren MP4-12C GT3 van het Franse team HEXIS Racing.

Klik hier voor de deelnemerslijst van de City Challenge GT Race in Bakoe

Niels Hendrix