scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Frijns in rookietest voor Sauber

Gepubliceerd op 18 oktober 2012 door Niels Hendrix

Sauber heeft bekend gemaakt dat Robin Frijns en Esteban Gutierrez volgende maand voor het team in actie zullen komen tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. Frijns zal op dinsdag 6 november, de eerste testdag, achter het stuur van de Formule 1 bolide kruipen.

In juli stapte de Limburger voor het eerst in een F1-auto, toen hij in een 2010 versie van Red Bull een demonstratie reed bij Moscow City Racing. Dat was een beloning voor het feit dat hij halverwege het seizoen aan de leiding ging in de Formule Renault 3.5 World Series.
De 21-jarige Frijns won in 2011 de Formule Renault 2.0 Eurocup en vecht komend weekend voor de Formule Renault 3.5 World Series titel op Circuit de Catalunya. In aanloop naar deze finale staat hij vijf punten achter op Jules Bianchi, de leider in het kampioenschap.


In de Formule Renault 3.5 World Series rijdt Frijns voor Fortec Motorsports

Voor Gutierrez is de Young Driver Test de vierde gelegenheid waarbij de Mexicaan voor het Zwitserse team rijdt sinds zijn eerste run in een F1-auto eind 2009. De eveneens 21-jarige coureur is sinds 2011 de officiële reservecoureur van Sauber en zal op woensdag en donderdag de cockpit bestieren.

Op de paddock wordt algemeen aangenomen dat Gutierrez voor volgend seizoen een promotie krijgt naar een racestoeltje.
Het gerucht dat Frijns voor Sauber in actie zou komen, deed al langer de ronde en is nu officieel bevestigd. In welk racestoeltje de Nederlander volgend jaar terecht zal komen, blijft echter nog ongewis.

Niels Hendrix