scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Kaltenborn als teambaas Sauber eerste bazin in F1

Gepubliceerd op 11 oktober 2012 door Niels Hendrix

Monisha Kaltenborn heeft per direct de functie van teameigenaar en naamgever Peter Sauber overgenomen en is de nieuwe teambaas van Sauber. De Oostenrijkse dame wordt daarmee de eerste vrouwelijke teambaas in de Formule 1 wereld. Sinds mei 2012 was ze al mede-eigenaar van de renstal, waarvan ze een derde in handen heeft.

Dat Kaltenborn, die eveneens CEO van het Zwitserse team is, deze promotie te wachten stond, was geen verrassing, aldus de 68-jarige Peter Sauber: "Dat Monisha deze taak op zich gaat nemen, was lang geleden immers al besloten. Al hadden we destijds geen vast tijdstip voor de overdracht in gedachten. Dit is voor ons beiden echter een goed moment en daarom heb ik het stokje doorgegeven."


Monish Kaltenborn, teambaas van Sauber

Aan de kwaliteiten van Kaltenborn twijfelt Sauber niet: "Er waren recentelijk bovendien een paar races waar ik niet bij kon zijn, zoals de Grand Prix van Japan, en ook in die races heeft het team uitstekend gepresteerd. Ik twijfel er bovendien niet aan dat Monisha alles in huis heeft om een geweldige teambaas te zijn, terwijl ik er net zo zeker van ben dat ze ook de waarden die het team van Sauber naleeft in stand zal houden, hetgeen erg belangrijk voor me is."

In zijn rol als bestuursvoorzitter en eigenaar van de overkoepelende Sauber-onderneming blijf Sauber betrokken en op bestuurlijk niveau verantwoordelijkheid houden over het team. De dagelijkse leiding komt nu echter in handen bij Kaltenborn, die zelf zegt: "Ik ben me bewust van de grote verantwoordelijkheid, want Peters team bestaat al veertig jaar en doet al twintig jaar mee in de Formule 1, waarmee het 't vierde oudste team in de sport is. Dat Peter het team zodanig heeft kunnen opbouwen en het in zo'n moeilijke omgeving en situatie in leven heeft kunnen houden, is een geweldige prestatie. Mijn doel is dan ook om het team te leiden en verder vooruit te brengen op de manier waarop Peter dat zou willen."

Niels Hendrix