scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

We spraken na de vrije training nog kort met Jos...

Gepubliceerd op 25 september 1998 door Verstappen Info Page

We spraken na de vrije training nog kort met Jos die redelijk optimistisch was voor morgen. In de ochtend sessie maakt Jos een slippertje waardoor hij uiteindelijk weinig ronden af kon leggen: "Vanochtend bleek de rembalans van de auto niet goed te zijn waardoor mijn achterkant uitbrak en ik in het gras terecht kwam".

Het gat met zijn teamgenoot Rubens Barrichello bleek met name 's ochtends erg groot. In de middag sessie kon Jos het gat aardig dichten maar moest uiteindelijk een seconde toegeven op Barrichello :"Rubens en ik zijn beide bewust een andere kant op gegaan om de afstelling van de auto uit te proberen. In de middag ben ik meer richting de set-up van Rubens gaan werken wat duidelijk beter uitpakte. Tevens hebben we voor de middag sessie een nieuwe voorwielophanging gemonteerd wat ook een positieve uitwerking had op de wagen.".

Jos zijn teamgenoot, Rubens Barrichello maakt dit weekeinde gebruik van een nieuw chassis (-04) terwijl Jos gebruik maakt van een ouder chassis (-02). Jos daarover: "Het nieuwe chassis is stugger waardoor het met name meer mechanische grip heeft. Vanmiddag heb ik veel kunnen rijden en steeds weer mijn tijden kunnen verbeteren. De remmen zijn nog niet helemaal optimaal dus ik verwacht daarom morgen nog zeker mijn tijden verder te kunnen verbeteren".

Het team van Stewart heeft vandaag bekend gemaakt dat Barrichello zijn contract voor volgend seizoen zal uitdienen. Er was eerder dit seizoen sprake van een mogelijke overstap naar BAR of Williams waardoor Jos nog een kleine kans behield om weer voor Stewart aan de start te komen. Jos bleef redelijk nuchter onder de berichtgeving: "We zagen het wel aankomen dat Rubens ook volgend jaar voor Stewart zal rijden. Daarom is het geen echte verrassing voor me. In ieder geval blijven we ons voor komend seizoen absoluut concentreren op de Formule 1 zolang daar nog mogelijkheden liggen" aldus Jos Verstappen.