scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Hamilton naar Mercedes, Perez tekent bij Mclaren

Gepubliceerd op 28 september 2012 door Ron Lem

Een opmerkelijke rijderswissel in de Formule 1. Vandaag maakte het team van Mercedes bekend de zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in 2013 in te wisselen voor Lewis Hamilton. Het moment dat bekend staat als de "stoelendans" in de Formule 1 lijkt hiermee in alle hevigheid te zijn losgebarsten.

Met nog zes races op de kalender 2012 en een winterstop voor de boeg, zijn de teams alweer bezig met de voorbereidingen op seizoen 2013. Michel Schumacher, die een driejarig contract bij Mercedes had, zou hier dit jaar verlenging voor krijgen, maar treuzelde wat Mercedes betreft te lang. Wekenlange speculaties ten spijt heeft de in het verleden zeer succesvolle Duitser geen plaatsje meer in een stoeltje bij het team. Toch lijkt de kans dat Schumacher zijn talenten bij een ander team gaat aanbieden uiterst klein en verdwijnt hij meer dan waarschijnlijk voorgoed van het toneel.

McLaren noemt intussen het vertrek van Hamilton een zware klap. De Brit, die nog altijd in de race is voor de wereldtitel van dit seizoen, heeft zijn volledige carrière opgebouwd bij het team van McLaren. Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren, zei dan ook dat het team tot alles bereid was om Hamilton te behouden. Een bod van Mercedes zou daarbij zelfs worden geëvenaard om de succesvolle Brit te kunnen behouden, maar Hamilton wilde een nieuwe stap in zijn carrière en meent deze bij Mercedes te hebben gevonden.


Niet alleen bij McLaren volgt Perez Hamilton op, ook op de baan strijden beiden regelmatig om een positie met elkaar

Kort nadat Hamilton bekend maakte bij Mercedes te gaan tekenen, heeft McLaren Sergio Perez gecontracteerd om het leeggekomen stoeltje in 2013 op te vullen. De Mexicaan die wordt gezien als groot talent, bedacht zich geen moment en ging gretig op het aanbod in. "Hoewel ik geen plannen heb tot een overstap, houd ik wel de mogelijkheden open voor als een topteam zich bij mij meldt", aldus de Mexicaan afgelopen weekeinde in Singapore. Dat team blijkt nu dus McLaren te zijn geweest.


Perez liet vooral in Maleisië en Canada zien over veel talent te beschikken

Ron Lem