scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

RTL verliest F1 rechten

Gepubliceerd op 28 september 2012 door Ron Lem

De steeds verder gaande commercialisering van de sport begint ook zijn invloed op de autosport te krijgen. RTL7 maakt bekend vanaf volgend jaar niet langer live-uitzendingen voor de diverse Formule 1 wedstrijden te zullen verzorgen. De uitzendingen verdwijnen achter de decoder en zullen door Sport1 worden overgenomen.

Een woordvoerder van RTL liet weten dat hier sprake is van een internationale ontwikkeling waarbij uitzenden van sport meer en meer naar betaalde kanalen zal verschuiven. De zender zag geen kans meer de rechten te behouden en zal de live-uitzendingen vanaf 2013 staken.


Zal de legendarische race op Monaco voortaan slechts voor mensen met een gevulde bankrekening te zien blijven? (archieffoto)

In Engeland is een dergelijke ontwikkeling ook al een poosje gaande. Daar is de constructie van kracht waarbij de BBC enkele wedstrijden live uitzendt en de rest verschoven is naar Sky achter de decoder. Van die wedstrijden zendt BBC achteraf een samenvatting uit.
Of in Nederland een dergelijke constructie mogelijk is kon men nog niet zeggen zolang de biedingen nog lopen. Voor de verstokte liefhebber van de live-uitzendingen van de wedstrijden in de koningsklasse van de autosport ziet het er naar uit dat er niets anders op zal zitten dan aanschaf van een betaald abonnement op Sport1.

Ron Lem