Vorige week waren de Verstappens al enkele dagen in Zuera, waar een officiële test werd afgewerkt. "Iedereen was er, ook alle toppers. Het testen ging heel erg goed", vertelt Jos. "> Max snel onderweg bij CIK-FIA World Cup KF2 in Zuera - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max snel onderweg bij CIK-FIA World Cup KF2 in Zuera

Gepubliceerd op 20 september 2012 door Niels Hendrix

Het Spaanse Zuera, zo'n dertig kilometer ten noorden van Saragossa, is de gastheer van de CIK-FIA World Cup KF2, waarvan Max komend weekend één van de 81 deelnemers is. Na enkele weken op een geschakelde KZ2 kart gereden te hebben, kan Verstappen junior nu dus weer beide handen aan het CRG-stuur houden.
Het is een bijzonder breed en snel circuit, dat 1700 meter lang is, de maximaal toegestane lengte van een kartbaan. "Circuito Internacional Zuera" vergt een strakke rijstijl, een uitstekende motor en een perfect afgesteld chassis. Om naar de overwinning te rijden, zullen alle stukjes van de puzzel in elkaar moeten vallen. Een zeer lastige opgave, waar velen van dromen en achteraan jagen.

Vorige week waren de Verstappens al enkele dagen in Zuera, waar een officiële test werd afgewerkt. "Iedereen was er, ook alle toppers. Het testen ging heel erg goed", vertelt Jos. "We zaten met CRG kart telkens bij de snelsten. Daar was ik zelf ook door verrast. Het zag er heel goed uit." Max is een maand geleden overgestapt naar een CRG/TM en rijdt nu zijn eerste KF2 wedstrijd. Maar hij is zoals altijd snel gewend aan zijn nieuwe kart.
"Dit kampioenschap winnen, gaat nog moeilijker worden dan in de KZ2", aldus Jos. "De concurrentie ligt hier nog dichter bij elkaar. Het hele plaatje moet in de KF2 perfect kloppen."


Max rijdt in Zuera met startnummer 10

Max begon vandaag voortvarend. Na een eerste vrije training nog zonder officiële tijdwaarneming, stonden er twee trainingen op het programma waarbij wel direct vergelijk met de overige karttalenten mogelijk was.
Daarin zette Max een tweede en eerste tijd neer (van de even startnummers). Zeer netjes in dit competitieve veld waar het om duizendsten van seconden draait! "Het ging lekker vandaag", zegt Max. "We zaten telkens vooraan erbij. Gewoon goed. Ten opzichte van de test van vorige week was er minder grip op de baan. Daardoor had ik wat onderstuur en daar hebben we aan gewerkt. Dat is nog niet helemaal weg, dus we gaan voor morgen nog enkele dingen veranderen. Dat zal wel goed komen, verwacht ik. Tot zover ben ik tevreden met mijn snelheid."

Ook dit kampioenschap wordt met één finale race beslist. Het is de laatste echte grote prijs die dit seizoen te halen is. Brengt dat nog extra druk met zich mee? "Nee, het is belangrijk om in alle wedstrijden goed te scoren. Ik doe overal even hard mijn best. Meer kan ik niet doen", besluit Max.
Vrijdag rijdt Max twee vrije trainingen, zijn kwalificatie tijdtraining en zijn eerste kwalificatie serie. Op zaterdag staan de overige drie op het programma. Zondag zijn de prefinale en de finale, die de winnaar van de CIK-FIA World Cup KF2 gaat brengen.

Livetiming en het programma zijn beschikbaar via http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2012/zuera/live.html. Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook dagelijks op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (donderdag) van de CIK-FIA World Cup KF2 2012:
Uitslag van de 1e vrije training
Uitslag van de 2e vrije training

Niels Hendrix