scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

City Challenge 3 weken later

Gepubliceerd op 05 september 2012 door Niels Hendrix

In goed overleg met de lokale autoriteiten heeft het management van de City Challenge besloten om de City Challenge GT Race in Bakoe, een invitatierace voor GT3 auto's op een stratencircuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan, drie weken op te schuiven. De nieuwe datum voor het evenement is vrijdag 26 oktober tot en met zondag 28 oktober.
Zoals reeds eerder is bekendgemaakt, zal Jos Verstappen in Bakoe de cockpit van een Porsche 911 GT3 R delen met de Canadees Jacques Villeneuve.

"In het oorspronkelijke weekend dat we gepland hadden voor de City Challenge zijn nog enkele andere grote evenementen in Bakoe. Het werd ons alsmaar duidelijker dat dit voor onplezierige situaties zou kunnen leiden voor de teams, toeschouwers en media, die komen om mee te doen, te kijken of erover te berichten. Om niet in het vaarwater van andere activiteiten in Bakoe te zitten, hebben we besloten om de City Challenge met drie weken uit te stellen", aldus Hartmut Beyer, directeur van City Challenge GmbH, die op dit moment in Bakoe is. "Door het evenement uit te stellen, kunnen ook meer teams meedoen, want de meeste GT series zijn eind oktober afgelopen, dus dat maakt het makkelijker voor de teams om in Bakoe te komen racen."


Het tijdelijke stratencircuit komt rondom het regeringsgebouw van Azerbeidzjan te liggen

Na de bekendmaking eind juli van de plannen over City Challenge in Bakoe volgden veel positieve reacties van teams en coureurs. "Iedereen is erg enthousiast over het evenement en het concept", zegt Beyer. "Een race op een stratencircuit is altijd iets specials, dat ook bepaalde uitdagingen voor de organisatie met zich meebrengt. Als je iets organiseert op een permanent circuit hoef je alleen het hek open te doen en je kunt racen. Bij een race op een stratencircuit moet je alles zelf opbouwen: pitbox faciliteiten, vangrails, betonnen wanden, tribunes, kantoren en een media centrum. Je hebt ook te maken met verschillende autoriteiten en ambtenaren."

Tijdens de voorbereidingen werd het duidelijk dat het houden van de City Challenge Bakoe op de oorspronkelijke datum teveel logistieke problemen zou opleveren. "Vandaar dat we het besluit genomen hebben het drie weken uit te stellen. Het was geen gemakkelijke beslissing om de datum nog zo laat te wijzigen, maar ik weet zeker dat dit de beste oplossing is voor alle betrokkenen", legt Beyer uit. "Ik ben erg dankbaar voor alle steun die we krijgen van de lokale en nationale autoriteiten in Bakoe en Azerbeidzjan en uit de autosport wereld van de teams, coureurs en media. Ik ben ervan overtuigd dat onze City Challenge Bakoe van 26 t/m 28 oktober een groot succes zal zijn!"

Inmiddels hebben zich zes teams ingeschreven: Vita4One Racing met twee BMW Z4 GT3's, Vita4One Italy met twee Ferrari 458 Italia's, Reiter Engineering met twee Lamborghini's Gallardo LP600+, Mühlner Motorsport met twee Porsches 911 GT3 R, Rhino's-Leipert Motorsport met twee Lamborghini's en het Oostenrijkse GRT Grasser Racing, eveneens met een Lamborghini.

Niels Hendrix