scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Villeneuve teamgenoot Jos bij City Challenge GT Race Bakoe

Gepubliceerd op 03 september 2012 door Niels Hendrix

Voormalig Formule 1 wereldkampioen en Indy 500 winnaar Jacques Villeneuve zal bij de City Challenge GT Race in Bakoe als teamgenoot van Jos Verstappen optreden. De F1 titelwinnaar van 1997 en 1995 CART kampioen en Indy 500 winnaar, de Canadees Villeneuve, is de volgende topcoureur die meedoet aan de GT race op het stratencircuit van de hoofdstad van Azerbeidzjan op 6 en 7 oktober.

Bij de twee dertig minuten durende kwalificatie sprintraces op zaterdag en de één uur durende hoofdrace op zondag zal Villeneuve de cockpit delen met voormalig Formule 1 coureur Jos. De twee zullen een Porsche 911 GT3 R, geprepareerd door Mühlner Motorsport, bezetten. Villeneuve is enthousiast over het Bakoe evenement: "GT racing zal een compleet nieuwe ervaring worden, waar ik erg naar uitkijk. Racen op een stratencircuit is altijd iets speciaals, wat ik weet van dergelijke evenementen waaraan ik deelnam, vooral in de VS."
Bedenker en directeur van City Challenge, Hartmut Beyer, is verheugd over het nieuws: "Om een wereldkampioen en Indy 500 winnaar op de grid te hebben staan, is fantastisch voor ons evenement!"


Jacques Villeneuve en Jos Verstappen vormen een rijdersduo in een Porsche 911 GTR 3

Jacques Villeneuve reed tussen 1996 en 2006 in totaal 164 Grands Prix. Hij kwam uit voor Williams, BAR, Renault, Sauber en BMW-Sauber en behaalde in totaal elf GP overwinningen en 23 keer het podium. In 1997 won hij het rijderskampioenschap, slechts twee jaar na kampioen in de CART, de beste Noord-Amerikaanse single-seater categorie, te zijn geworden. In 1995 won hij ook de Indy 500.
Na zijn Formule 1 carrière racete Villeneuve in diverse NASCAR stock car klassen. Daarna kwam hij nog als fabrieksrijders uit voor Peugeot in de 2007 en 2008 edities van de 24 Uur van Le Mans.


Het tijdelijke stratencircuit komt rondom het regeringsgebouw van Azerbeidzjan te liggen

Meedoen aan de City Challenge GT Race in Bakoe zal een nieuwe ervaring voor Villeneuve worden. "Ik ben nog nooit in Bakoe of Azerbeidzjan geweest, dus dat is ook nieuw. Wat ik over de stad gehoord heb, is dat er veel ontwikkeld wordt. Natuurlijk is er nog geen autosport traditie daar, dus om raceauto's door de straten te zien gaan, zal een hele ervaring zijn voor de lokale bevolking", aldus Villeneuve.

De 41-jarige Villeneuve deelt het stuur van de Porsche 911 GT3 R met Jos, ook een voormalig Formule 1 coureur en LMP2 winnaar van de 24 Uur van Le Mans in 2008. Villeneuve: "Ik ken Jos Verstappen van de tijd dat we samen in de Formule 1 reden. Hij heeft de laatste jaren niet veel geracet, maar ik weet zeker dat hij vastberaden is ervoor te gaan, het goed te doen en net zoveel plezier te hebben in Bakoe als dat ik doe! We hebben ook nog dezelfde initialen, dat is misschien een goed voorteken..."
Jos over zijn nieuwe teamgenoot: "In de Formule 1 waren we niet echt vrienden van elkaar, maar iedereen doet zijn best om zo hard mogelijk te gaan, dus dat komt wel goed."

Niels Hendrix